Op bezoek bij het hele seizoen nog ongeslagen Forwodians, met de oude bekenden Wilco Schelvis en Carola de Jong, en een ver van complete en fitte selectie. Aan de inzet en wedstrijd beleving lag het niet. Forwodians werd goed onderdruk gezet en de aanvoerlijnen afgesneden. Een score loze 5 minuten in het begin van de 4e periode en de te smalle rotatie, deed het team definitief de das om. Een verlies met 54-44 was een feit.

In de beste eerste periode van het seizoen, werd de thuisploeg op een keurige 17-17 gehouden. Wendy krijgt al gauw en een beetje gemakkelijk 2 fouten tegen. In de tweede 10 minuten werd door het 5e punt op rij van Laura even de voorsprong gepakt met nog 3 minuten te gaan (23-24). Helaas was daarvoor alleen nog maar door Wendy gescoord en bleef de rest van het sheet aan Katwijkse zijde leeg. Forwodians pakte nog wel 4 punten mee in een wedstrijd waar de punten duur werden betaald. Ruststand 27-24.

Na de rust dreigde Forwodians even weg te lopen, maar daar stak Miranda – die een sterke wedstrijd afleverde – hoogst persoonlijk een stokje voor door 2x op rij te scoren. Bovendien vlak na haar wissel van de bank moest komen omdat een fout tegen haar de 5e teamfout van de tegenstander was en dood kalm 2 uit 2 van de lijn de te schieten. “Zo, dat is lekker gaan zitten.”, was haar commentaar. De stand was daarmee nog maar 1 puntje achterstand: 36-35. Er volgden bij beide teams nog drie scores. Alleen bij De Wit-Grasshoppers was dat van achter de lijn, zodat Forwodians 3 puntjes tot 43-38 kon uitlopen.

In de laatste periode opende Forwodians gelijk met een driepunter. Voor de rest bleef het gehavende en vermoeiender wordende keihard knokken in de verdediging. Er werden nog maar drie punten aan de tegenstander toegestaan. Dat mag een prestatie worden genoemd omdat Forwodians hun wedstrijden tot nu toe gemakkelijker had gewonnen. De pech was echter dat Miranda pas in de 6e minuut de ban in de aanval wist te slechten (49-40). De wedstrijd werd door het thuisteam de volgende minuut in het slot gegooid (52-40). Scores van Andrea en Laura brachten het verschil met nog twee minuten te gaan binnen de 10 punten. De pijp was echter leeg en er kon geen vuist meer gemaakt worden. Eindstand 54-44.

Scores: de jarige Roos 1, Marloes 2, Laura 13, Ellen 0, Gerlinde 0, Miranda 11 (8 reb., 3 blks., 3 steals), Andrea 11 (7 reb.), Wendy 4. Anne-Marie en Kariene DNP.

Coach Jaap had een dubbel gevoel bij de wedstrijd. “Een prima wedstrijd van de meiden gezien. De eerste helft was goed in de verdediging en in de aanval werden de lijnen gelopen. Later zie je dat het eerst nog gaat en langzaam door de te smalle rotatiemogelijkheden het heft uit handen wordt gegeven. Complimenten voor de wedstrijdinstelling, maar het dubbele is dat je op het eind met lege handen staat. Wat als er vandaag nou een volledig en fit team had gestaan…….?”.

Vrijdag a.s. om 21.00 uur speelt DS3 een thuiswedstrijd tegen U.S. 2.