De eerste thuiswedstrijd tegen Lekdetec is een thriller geworden. De Wit-Grasshoppers heeft na een prima 1e kwart lange tijd een ruime voorsprong. Lekdetec komt in het derde kwart op gelijke hoogte., waarna de teams elkaar in evenwicht houden. De Wit-Grasshoppers heeft in het vierde kwart de wedstrijd weer in handen, maar geeft in de laatste minuut door 2 maal balverlies Lekdetec de overwinning eigenlijk cadeau.

1e periode;
De langdurig geblesseerde Eline Kraayenoord is weer beschikbaar zodat De Wit-Grasshoppers met een volledige selectie kan starten. De Katwijkse dames hebben wat goed te maken na de matige vertoning tegen CTO en hebben een flitsende start. In een hoog tempo wordt Lecdetec overrompeld en na 4 minuten staat er 11-0 op het scorebord. Lekdetec herstelt zich waarna beide teams veelal van afstand raak weten te schieten. De periode eindigt met 26-18.
2e periode;
Beide teams blijven snel en aanvallend spelen, alleen vallen de schoten nu minder. De Wit-Grasshoppers heeft een paar keer slordig balverlies en beide ploegen missen een paar open kansen. Eline valt verdedigend op met een keihard blokschot. Door een driepunter in de buzzer weet Lekdetec de achterstand bij de rust terug te brengen tot 38-32.
3e periode;
Lekdetec start goed. Het loopt een paar maal gemakkelijk door de Katwijkse verdediging heen en bij 41-43 na 4 minuten is er zelfs de eerste voorsprong. De Wit-Grasshoppers komt moeizaam tot scoren, maar gaat wel scherper verdedigen en weet deze periode toch met een kleine voorsprong af te sluiten. Nieuwkomer Iris zorgt met haar eerste punt voor De Wit-Grasshoppers voor een tussenstand van 48-47.
4e periode;
De teams blijven aan elkaar gewaagd. Er wordt gestreden om elke bal en er zijn mooie scores. De Wit-Grasshoppers blijft steeds een kleine voorsprong houden. De spanning neemt toe. Bij 60-54 na een driepunter van Janine is er een klein gaatje met nog ruim 3 minuten te spelen. Wanneer de laatste minuut ingaat, is er nog altijd een voorsprong van 60-58 met balbezit van De Wit-Grasshoppers. Wat volgt is een anti climax. Onnodig balverlies wordt afgestraft met een driepunter en in de volgende aanval is er weer balverlies en nog een driepunter van Lekdetec. Eindstand 60-64.

Scores: Inez 2, Fleur 13 , Iris 1, Janine 6, Renee 0, Rowey 4, Ingrid 10, Sonja 11, Birgitte 6, Eline 1, Evelien 6 (+11reb).

Reactie coach Rick: de meiden hebben in een knappe wedstrijd laten zien hoe ik wil dat ze spelen. In vergelijking met vorige week waren we nu wel compleet en was het schotpercentage veel hoger. In de slotfase wordt er echter niet geluisterd en gaat het toch op de eigen manier. Daarom ben ik niet teleurgesteld maar boos. Ze moeten nog leren om zichzelf te belonen met een overwinning.

Aanstaande donderdag staat er een uitwedstrijd tegen Amazone op het programma gevolgd door een bekerwedstrijd op zaterdag tegen Almonte in Eindhoven.