Zonder Liza vertrok het gezelschap DS3 al vroeg naar Oegstgeest waar om 11 uur (in de ochtend) het plaatselijke vlaggenschip wachtte. Het centercourt lag in de Cuyl te glimmen en daar mocht DS3 (op het wedstrijdformulier netjes DS1 geheten) dan de kunsten vertonen. De laatste training was nog extra aandacht aan de verdediging geschonken, maar niet iedereen was daar bij. Om dat de schuld te geven van de vele scores tegen gaat wat te ver, maar niet eerder kreeg Dames 3 zoveel punten tegen. Het was in ieder geval een vrij open wedstrijd want ook de gele brigade scoorde nooit zoveel dit seizoen. Met een double double voor zowel Jacoline als Andrea. Een zwakkere tweede periode, die met 10 werd verloren, luidde de nederlaag in. Eindstand 85-77.

De 1e periode met scores van Roos (7), Rianne en Andrea (8 op rij) verliep nog naar wens. Er was een gaatje van 4 punten dat in stand bleef tot het eind: 13-17.
Ondanks de eerste score via Lieke was het een 8-0 run van de thuisploeg die een voorsprong pakte 21-19. Jacoline en Eline deden wat terug voor De Wit-Grasshoppers. De zonepress werd niet goed uitgepasst en balverlies hielp Oegstgeest gemakkelijk naar 29-23. Via scores van Lieke, Andrea en Roos werd wat terug gedaan tot 31-29. Weer een paar snelle scores van Oegstgeest gaf een 6-0 run te zien. Gerlinde bracht in de slotseconden voor rust de stand op het bord van 37-31. Niet minder dan 24 punten voor de kiezen krijgen, was iets te veel van het goede. De 12 vrije worpen van Oegstgeest tegen 0 voor Grasshoppers ook. De scheidsrechter die in z’n eentje liep, kon misschien niet alles zien, maar helemaal niks was ook te veel (of te weinig) van het goede. In de tweede helft verliep dat overigens beter.

Na score met bonus van Jacoline en score van Esther en gevolgd door driepunter van Roos was het ‘gewoon’ 43-41 en kon het nog alle kanten op. Oegstgeest had deze periode het vizier ook op scherp staan met 2 driepunters. Met 9 punten in de laatste minuten van het derde kwart tegen 6 voor de Katwijkers was het Oegstgeest die de voorsprong toch weer kon uitbouwen: 63-53.

Oegstgeest komt in het laatste kwart sterker uit de startblokken. Vooral is Tammie van Biemen niet te stoppen en scoort in dit kwart 16 van haar in totaal 43 punten. In het begin houdt DS3 nog gelijke tred. Als Leonie Barnhoorn haar eerste punten via een driepunter binnen schiet en Esther 2 uit 2 van de lijn raakt dan is het met iets meer dan 3 minuten gespeeld weer binnen de 10 punten: 71-62.
Aanhaken is dan even te veel en het wordt 77-62. Het is voor de speelsters in hun voordeel te pleiten dat ze niet opgeven. De intensiteit en druk wordt opgevoerd en nu is het Dames 3 die tot snelle scores via intercepties en fastbreaks komt. Er worden nog een paar vrije lay ups gemist en 2 vrije worpen. Wel via 5 punten op rij van Roos wordt het verschil 11 punten 82-71. De laatste 6 punten van de wedstrijd via Andrea, Jacoline en Leonie R zijn van de bezoekers. Dat levert een eindstand op van 85-77.

Scores: Esther 4, Jacoline 11 (10 reb.), Andrea 15 (10 reb.), Gerlinde 6, Roos 28, Leonie R. 2, Rianne 2, Eline 2, Lieke 4, Leonie B. 3.

Ondanks dat iedereen had gescoord wat nog niet eerder was voorgekomen, en de 77 punten die dat opleverde, was er het gevoel dat verliezen niet nodig was geweest.
“De 85 punten tegen zijn veel te veel, verdedigend moeten de teugels strakker worden aangetrokken. Dinsdag gaan we bij elkaar zitten en eens kijken of ik net als Guus Hiddink de evaluatie overleef.”, aldus coach Jaap.

De volgende wedstrijd na 2 uitwedstrijden in de herfstvakantie, is zaterdag a.s. om 16.00 uur in sporthal Cleijn Duin. Tegenstander is Leiderdorp Dames 1.