Al kort na de start van de trainingen stond er zaterdag jl. de eerste competitiewedstrijd op het programma. Vlak voor het verstrijken van de transferperiode was Judith Messemaker aan de selectie toegevoegd ter vervanging van Andrea Spierenburg, die de guardplek vacant liet. Na een onwennig begin, kon Dames 3 in de tweede helft het verschil maken en een roze sheet scoren. Tegenstander Rotterdam ging met lege handen naar huis. Eindstand: 59-37, waarbij ook nog een rake vrije worp niet is genoteerd.

De eerste twee perioden verliepen bijna identiek. Na afstand te hebben genomen, kon Rotterdam steeds terugkomen. De productie viel aan Katwijkse vrijwel helemaal stil. Via 9-9 na 10 minuten, was er bij rust een 2 punten voorsprong, 21-19.

Een incompleet Rotterdam moest anders bestreden worden. Veel druk op de bal leidde tot veel balverlies en goede scores. Liza van Beelen dook goed in de gaten van de zone en werd daarbij goed gevonden. De passing bij Dames 3 viel daarbij in goede zin op. Na een goede periode na de rust werd meer gescoord dan de helft ervoor (22-10). Het verschil leek gemaakt, wat leidde tot enige gemakzucht aan het begin van het laatste kwart.
Een time out van coach Jaap moest de boel weer wakker schudden. Rotterdam kwam namelijk terug tot 6 punten. Als ooit een time out goed heeft uitgepakt dan was het deze wel. Rotterdam kwam in de resterende 7 minuten niet meer tot scoren. Solar-systemen Grasshoppers pakte de draad weer op en kwam tot een eindstand van 59-37. Dat de 60 niet werd gehaald had te maken met het niet willen maken (4 kansen) van de laatste score vrij onder het bord en het niet noteren van een gemaakte vrije worp van Jacoline.

Scores: Esther de Mol 2 (6 reb.), Jacoline van Rhee-Zwaan 7 (8), Judith Messemaker 4 (5 reb., 6 steals), Gerlinde Kralt-v.d. Burg 0, Roos Guijt 12, Leonie de Ruijter 4 (8 reb.), Rianne de Best 4 (7 reb.), Lieke de Jong 10 (5 reb.), Liza van Beelen 16 (schot 7 uit 7 en 10 reb.).

Reactie coach Jaap Jonker: “Ik heb vooraf gezegd dat ik het op prijs zou stellen verder te gaan waar we vorig seizoen waren gebleven. Dat was winnen. Best wel spannend waar we pas na 2 weken trainen en nog niet goed kunnen inpassen nieuwe guard Judith, zouden staan. Het is gelukt en daar was een betere tweede helft mede debet aan en een goede inzet met veel intensiteit op de speelvloer. Daar hou ik sowieso van.”

Volgende wedstrijd is zaterdag a.s. om 21.00 uur (!) in sporthal Cleijn Duin tegen Leiderdorp.