Eline Kraayenoord naar de basketMet een geblesseerde Judith aan de kant, een ver van fitte Roos en ook Rianne die ziek was geweest, maar met de opgetrommelde Eline, werd de tweede wedstrijd van het prille seizoen gespeeld tegen het geroutineerde Leiderdorp. Met enkele speelsters overkomen van Jumpers Den Haag was de gemiddelde leeftijd hoog te noemen of de ervaring een paar jaartjes toegenomen. Strijdplan was daarom voor DS3 om veel strijd aan de dag te leggen en het tempo hoog te houden. Met vlagen lukte dat behoorlijk goed, maar met een fieldgoal percentage van 20% werd het op het eind toch nog spannend toen Leiderdorp op 2 minuten terugkwam tot 6 punten. Een uiterst nuttige driepunter van Eline gooide de wedstrijd echter in het slot en Solar-systemen Grasshoppers speelde de wedstrijd verder soepel uit. Eindstand: 54-44 (33-19).

De eerste periode liep gelijk op, de twee rake vrije worpen en driepunter van Roos op het eind gaven een kleine voorsprong voor de thuisclub: 17-15.
In het tweede kwart begon Jacoline met twee bommetjes van de driepuntslijn. Liza bleef ook scoren en met rust stond het 33-19. Verdedigend werden slechts 7 punten toegelaten.

Na de thee bleken beide teams de scherpte behoorlijk kwijt te zijn. Na 5 minuten was de tussenstand in de periode 4-2. Positief gezien kan gezegd worden dat de voorsprong was uitgebouwd. En een sportwijsheid zegt dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet. En ja, Leiderdorp scoorde, niet veel, maar de puntjes tikten wel binnen. Een nuttige score van Rianne liet de achterstand in dit kwart nog overzichtelijk zijn en leidde tot een tussenstand na 30 minuten van 40-31.

Mede door scores van Liza, Eline en Jacoline (3 punter) blijft het verschil de eerste 5 minuten in stand, 48-39. In drie minuten vindt Dames 3 het netje niet. Puntje voor puntje kruipt Leiderdorp dichterbij. Er hoeven echter geen noodscenario’s uit de kast worden getrokken omdat Eline een uiterst belangrijke driepunter er ingooit. Met 51-42 en nog 1 minuut te gaan, wordt de wedstrijd soepel uitgespeelt. Een verdiende overwinning van dit jonge, gehavende team: 54-44. Daarmee is Solar-systemen Grasshoppers DS3 nog altijd ongeslagen koploper. Toch even een momentje om te koesteren.

Scores: Esther de Mol 5, Jacoline van Rhee-Zwaan 12 (8 reb.), Judith Messemaker DNP, Gerlinde Kralt-v.d. Burg 1, Roos Guijt 5, Leonie de Ruijter 2, Rianne de Best 2, Lieke de Jong 2, Liza van Beelen 14 (10 reb.), Eline van Duijvenvoorde 11.

Reactie coach Jaap Jonker: “Ondanks de mutaties en fysieke ongemakken een verdiende overwinning. We hebben nog te veel moeite met scoren, aanvallen genoeg, daar ligt het niet aan. Door die intensiteit win je dan uiteindelijk wel de wedstrijd. Kan alleen maar beter gaan.”

Volgende wedstrijd is vrijdag a.s. om 21.00 uur in sporthal Woudestein te Rotterdam tegen EBV Baros Dames 2.