Klik hier voor de foto’s van Wim Kulk
Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen koploper Dozy Den Helder, die tot dan toe nog ongeslagen was. Een interessante ontmoeting om te zien wat de krachtsverhoudingen zijn in de competitie. Het vermoeden was dat die weleens dichtbij elkaar liggen dit seizoen. Dat vermoeden werd in ieder geval bewaarheid in deze ontmoeting. In een aantrekkelijke wedstrijd in een enorm hoog tempo, sloeg de ploeg van Rick Driessen in de slotfase toe en werd het na verlenging 91-83.

Den Helder begon flitsend aan de wedstrijd (0-10) maar al vrij snel haakt Solar-systemen weer aan door scores van Sharon Beld en Sonja Kuijt (11-12). Via vrije worpen en een driepunter kan de Helderse ploeg toch weer uitlopen waarna Janine Guijt de Katwijkse achterstand kan beperken met een buzzer beater (19-25).
Ook de 2e periode opende de Helderse ploeg beter en kan wederom uitlopen naar een voorsprong van 11 punten. Een intensievere verdediging brengt Solar-systemen Grasshoppers terug in de wedstrijd. Scores van Eline Kraaijenoord, Ingrid van der Plas en vooral Sharon Beld verkleinden de achterstand en via een mooie break na een steal, zette Janine Guijt Solar-systemen voor het eerst op voorsprong (37-36).
Na de rust nam Den Helder al weer snel de leiding en met name Janis Ndiba en Janiek van Veen weten in deze periode veel te scoren. Aan Katwijkse kant was het Inez van Hulsen die zich aanvallend liet zien. De point-guard had vanavond het vizier op scherp en hield met 6-uit-7 drietjes in de 2e helft haar team in de wedstrijd (56-65).
Ondanks dat Den Helder opnieuw aanvankelijk kan uitlopen naar een voorsprong van maximaal 14 punten (60-74) – halverwege het laatste kwart – bleef Solar-systemen Grasshoppers hard werken in de verdediging en het tempo hoog houden. Ilse Kuijt viel goed in en een aantal fraaie scores van Evelien Messemaker op rij – die steeds goed vrijkwam en gevonden werd onder het bord – verkleinden de achterstand (73-78). Het publiek ging er nog eens extra achterstaan en sporthal Cleijn Duin kraakte in haar (oude) voegen. Net als de gasten uit Den Helder die moesten buigen voor een niet aflatende strijdlust van de thuisclub. Vrije worpen van Ingrid van der Plas (4e double-double op rij) en een afstandsbom – op 30 seconden voor het einde – van opnieuw Inez van Hulsen, zorgden voor een gelijke stand (78-78). In de verlenging stoomde de Katwijkse ploeg overtuigend door en pakte de dik verdiende overwinning van 93-81.

Scores: Inez van Hulsen 23, Evelien Messemaker 17, Sharon Beld 16 (13 reb) (6 assist), Ingrid van der Plas 10 (10 reb), Sonja Kuijt 8, Janine Guijt 7, Ilse Kuijt 6, Eline Kraaijenoord 3, Iris Govers 1, Noor Driessen, Fleur Kuijt DNP, Mia Hordijk DNP.

Er is nog wat onduidelijkheid over het vervolg van het programma omdat er waarschijnlijk wat wedstrijden worden verplaatst.