Na een goede serie in het begin van de competitie, is Dames 3 van Solar-systemen Grasshoppers het spoor een beetje bijster geraakt. Opnieuw wordt een onnodig verlies geleden omdat in de verdediging te veel steken vallen. Als aanvallend dan ook niet goed wordt afgewerkt, kan dat niet meer gecompenseerd worden. De opgedane achterstand in de eerste periode (10-18) blijkt achteraf fataal. Dames 3 verliest van DAS 2 met 60-67.

Na 6 minuten heeft Dames 3 inclusief een score direct na de sprongbal, 4 punten gemaakt. Een time out heeft geen invloed want tegenstander DAS loopt uit naar 6-14. Dit verschil blijft in tact bij het eind van de eerste 10 minuten: 10-18. In de tweede periode dringt het door dat het menens is en brengt Dames 3 meer intensiteit op het veld. Als dan met behulp van 2 driepunters en score met bonus van Roos, het gat gedicht wordt en Jacoline en Liza de stand vlak voor tijd op 33-33 brengen dan is er weer hoop. De laatste aanval wordt te vroeg genomen echter niet afgemaakt maar er is nog een aanvallende rebound. In zo’n situatie speel je op balbezit en nog een poging op het eind. Een te vroege poging die wordt gemist brengt DAS echter nog in scoringspositie. Vlak voor of in de buzzer een fout van Liza. Ervoor zo wordt geoordeeld en de ruststand wordt bepaald op 33-34.

Het lek lijkt echter boven water. Dit patroon doortrekken in de tweede helft is het devies. De wedstrijd gaat gelijk op en beide teams zijn slordig vanaf de lijn. Na drie minuten is de stand gelijk 39-39 om vervolgens drie minuten puntloos te blijven. Dan scoort Judith 1x van de lijn. DAS komt een paar keer gemakkelijk tot scoren. Liza, Jacoline en Roos bieden tegengas maar voorkomen niet dat de tegenstander de voorsprong iets uitbouwt naar 46-49. Met nog een kwart te gaan nog geen man overboord.

Opnieuw na drie minuten in het laatste kwart is de stand weer gelijk, 52-52. Dan hapert de aanvalsmachine en weet Dames 3 twee punten te maken uit 6 pogingen. De tegenstander loopt uit naar een 10 punten voorsprong: 54-64. Als Judith als doorgebroken speelster lijkt te worden gefould (twee maal en zijkant), is daar het fluitsignaal niet voor maar voor de 5e fout van Liza. Verbazing alom. Daarop volgend is het laatste wapenfeit van Jacoline een driepunter waarmee de achterstand met ca. anderhalve minuut voor het einde wordt verkleind naar 60-64. Als ze dan kaarsrecht in haar eigen cilinder toch haar 5e fout krijgt en de aanval daarop Roos wordt belaagd maar geen fout meekrijgt, is de technische fout voor de coach een feit. Met balbezit voor DAS een misser van de lijn en snel veroverd balbezit heeft dat maar een paar secondes als consequentie. Maar met het meeste scorende vermogen op de bank, is er geen redden meer aan. Een onnodig verlies is na ruim 2 uur wedstrijd opnieuw een feit: 60-67.

Scores: Esther 2, Jacoline 14, Judith 7, Gerlinde 0, Leonie 0, Rianne 4, Roos 17, Lieke 0, Liza 16.
Vrije worpen DS3: 21/40
Vrije worpen DAS: 19/46