Na vorige wedstrijd waren er de nodige mutaties. Liza speelde wel maar met de nodige voorzichtigheid. Judith zit nog in de lappenmand. Gelukkig kon haar gebit nog gerepareerd worden. Blijft voor de toekomst nog wel even spannend, maar tot zover overheerst de opluchting. Na veel te weinig punten in het tweede kwart, liep Dames 3 achter de feiten aan.
De tweede helft werd voor de statistieken gelijk gespeeld maar de 15 punten achterstand met rust was de nekslag. Eindstand: 62-47.

De thuiswedstrijd werd na een grote achterstand nog gewonnen. Nu leek in de eerste periode na weinig scores van beide kanten, LUSV uit te lopen met 15-6 in de 9e minuut. Eindelijk werd toen het netje wel gevonden en kon de tweede periode aanvangen met een overzichtelijke stand van 15-12.

In het tweede kwart mocht LUSV heel vaak naar de vrije worp lijn. Solar-systemen Grasshoppers kon even geen goed meer doen. Niet alleen in de ogen van het duo in oranje, ook in de aanval stokte het volkomen. De eerste score was nog voor Andrea waardoor de achterstand tot 1 was geslonken maar waar LUSV hun scores wel regelmatig maakten, was de ring voor de Katwijkers hermetisch afgesloten. Dat de score van Liza in de buzzer van het rustsignaal eerst nog wel werd geteld en later werd herroepen kon er ook nog wel bij. Een tussenstand in het kwart van 17-5 is zacht uitgedrukt, niet echt lekker als je de punten mee naar huis wilt nemen.

Als na de rust LUSV met o.a. 2 driepunters doorkomt dan is de maximale achterstand van 21 punten (42-21) snel verklaart. Dames 3 weet zich te herpakken en speelt goede zone aanvallen waarbij de ballen nu wel door het netje vallen. De tegenstander weet in ruim 7 minuten nog maar 5 punten te maken. Het gat is nog aanzienlijk met ingaan van de laatste periode maar met dit spel overbrugbaar (48-34).

Het begint goed met een score van Lieke. In een fastbreak van LUSV krijgt daaropvolgend Jacoline een fout tegen. Niemand geraakt maar ‘een slaande beweging’ (?) zorgde wel voor een benutte bonus. Er was toch al voldoende foutenlast en als je terug wilt komen in de wedstrijd kan je dat niet gebruiken. Leonie staat dan aan het eind onder het bord vrij na een mooi uitgespeelde aanval. Als met 4 minuten te gaan Jacoline met een driepunten en Liza scoren is het verschil nog maar 10 punten. De uitgelezen kans om op 8 punten te komen, wordt gemist. Het verschil blijft dan naar het einde hetzelfde en een driepunter en dit keer wel een buzzerbeater van LUSV maakt het verschil enigszins geflatteerd groter. Eindstand 62-47.

Scores: Esther 2, Jacoline 15, Gerlinde 4, Andrea 10, Rianne 0, Kariene 8, Lieke 2, Liza 3, Eline 0.
Vrije worpen 25/11 = 44%

Coach Jaap had zeker geen onaardige wedstrijd gezien. “LUSV draait de hele competitie al bovenin mee. We hebben 3 perioden gelijk op gespeeld. Alleen in de tweede waar we maar 5 punten maken, verliezen we de wedstrijd. En wil je het spannend maken moeten je wel je kansen benutten en punten maken. Ik zag de meiden wel strijden voor wat ze waard waren en dat maakt het verlies beter te verteren.”

In het nieuwe jaar is op vrijdag, 15 januari om 21.00 uur Forwodians de tegenstander in sporthal Cleijn Duin. In de hoop dat iedereen dan weer is genezen van kwalen en kwaaltjes, wenst Dames 3 onze trouwe lezers fijne feestdagen en een gezond, voorspoedig 2016.