Katwijk blijft basketballend Nederland verbazen. Gisteren de bekerstunt van Heren 1 tegen Rotterdam (Eredivisie), nu ook de winst van de Dames op Loon Lions. Vorige week was de tegenstander nog te sterk in sporthal Cleijn Duin, maar de wedstrijden tegen koploper Den Helder en CTO waren meer dan hoopgevend. De eerste periode werd met 15-19 voorsprong afgesloten. Het drietje in de buzzer bij het aanbreken van de rust van Sonja Kuijt, betekende een voorsprong van 35-40 voor Solar-systemen Grasshoppers.
Na rust werd de voorsprong uitgebreid. Bij het ingaan van het laatste kwart stond er een 11 punten voorsprong op het scorebord (47-58). Loon Lions zag het gat alleen maar groter worden met 4 minuten voor het eind stond het al 53-70. Via 61-76 met een kleine 2 minuten te gaan, kon het niet meer verkeerd gaan. De eindstand 70-81 betekent dat Dames 1 voor het eerst in jaren weer om de prijzen speelt.
Het organiserende Dozy Den Helder ontbreekt zaterdag dan in de eigen hal na verlies met 20 van Lekdetect. Om 19.30 uur spelen o.a. de 4 zussen Kuijt op de vloer van sporthal Sportlaan in Den Helder. Twee van hen Karin en Fleur ontbreken dan ook gelijk op het eerste Katwijkse sportgala in sporthal Cleijn Duin, waar ze resp. genomineerd zijn als sportvrouw en sporttalent van 2015.