De eerste helft vergde veel kracht tegen het fysiek grotere DAS. Verdedigend was het op orde maar aanvallend werden de kansen maar moeizaam verzilverd. Na een gelijke stand met rust (20-20), werd alsnog een ruime nederlaag geleden. Eindstand 52-34.

Was in de thuiswedstrijd na periode 1 nog een gat van 8 punten (en een verloren wedstrijd met 7), nu was het een kleine voorsprong voor Solar-systemen Grasshoppers te noteren: 11-12. Van 11-16 in het tweede kwart kwam DAS echter op een voorsprong van 19-16. Na een fastbreak uit het boekje in de dying seconds voor rust was de gelijkmaker door Liza een feit. Het team had goed staan buffelen met een goede intensiteit. Het enig zorgwekkende was toen al de lage score.

De opdracht was om in ieder geval de intensiteit van de eerste helft in de wedstrijd te blijven houden. Met 2 balverliezen in de eerste 30 seconden na rust, moest de time out uitkomst brengen. De tussenstand na 5 minuten, 29-21, deed vermoeden dat dit niet was gelukt. Een driepunter van Jacoline kwam op een goed moment, maar er was geen follow up. De laatste score van de derde periode was voor Leonie. Daarmee kwam de stand na 3 kwarten op 36-27. Binnen de 10 punten bood nog altijd hoop.

Waar de fysieke kracht onder het bord bij DAS zorgde voor de nodige scores, leek de pijp nog verder leeg. De vonk bij Dames 3 sloeg niet meer over en DAS breidt de voorsprong verder uit. Als Lieke voor de eerste punten zorgt in het 4e kwart staat het al 42-29. In ruim 6 minuten komen er nog maar 5 bij. Eindstand 52-34.

Scores: Esther 2, Jacoline 8, Judith 1, Gerlinde 2, Leonie 4, Rianne 4, Lieke 7, Lisa 6, Areen 0.
Vrije worpen: 21/9.

“Toch wel een beetje teleurstellend”, was de reactie van coach Jaap. “Na de eerste helft was ik echt tevreden over wat ik zag. Vooral verdedigend. Jammer van de makkelijke ballen die niet in punten worden omgezet. Hadden echt wel een gaatje kunnen slaan. Het leek wel dat in de tweede helft alle energie was opgebruikt. Tegenstander op 52 punten houden, is dan nog netjes. Scoren is toch een essentieel onderdeel van het spelletje. Niemand in de dubbele cijfers, dat zegt al veel.”

De volgende wedstrijd is zaterdag, 30 januari om 18:30 uur in sporthal Cleijn Duin tegen BV Oegstgeest DS 1.