Klik hier voor de foto’s van Geert Bekker
Zaterdag 5 maart heeft het team van Rick Driessen de eerste plaats in de dames eredivisie
ingenomen. In een weer goed gevuld Cleijn Duin was het team van Amazone uit Utrecht een maatje
te klein voor de gele brigade uit Katwijk. Door het verlies van Loon Lions uit Landsmeer staat Solarsystemen Grasshoppers nu bovenaan in het linkerrijtje. De Katwijkse dames werden deze wedstrijd begeleid en enthousiast toegejuicht door het meisjesteam U12-3 . Deze meiden zorgden de gehele wedstrijd voor het nodige kabaal in de hal en verhoogde daarmee de feestvreugde en de sfeer. Deze wedstrijd stonden er alleen dames binnen de lijnen omdat het arbitrale trio deze keer zonder heren was.

De openingstreffer van de wedstrijd was een driepunter van ex-Grasshopper Renee Hoveling. Hierna
moesten de dames uit de Domstad zeven minuten wachten op de volgende score. Deze periode liet
Grasshoppers zien dat er meerdere speelsters met scherp kunnen schieten. Maar liefst vier 3-punters
van verschillende speelsters vielen goed. Amazone had geen goed antwoord op de Katwijkse
overmacht waardoor deze uit konden lopen naar 20-3. De laatste minuten van het eerste kwart vielen de punten aan beide zijde wat resulteerde in een 26-9 kwartstand. Opvallend was ook dat maar liefst 9 speelsters al scores op het formulier hadden staan.

Het tweede kwart gaf een gelijk beeld als het eerste. Solar-Systemen Grasshoppers liet zien over compleet basketbal te beschikken. Met oogstrelende snelle aanvallen werd er menigmaal op prachtige wijze gescoord. Aangevuld met 3-punts schoten en een solide verdediging is het team een serieuze kandidaat om rekening mee te houden voor de eindstrijd. Het tweede kwart werd uiteindelijk met 25-11 gewonnen, waardoor de ruststand een comfortabele 51-20 laat zien.

Het leek echter dat er in de rust bij beide teams maar één speelster was die suiker in de thee heeft
gehad. Het waren Noor Driessen (Grasshoppers) en Roos Hof (Amazone) die tot halverwege het
derde kwart de scores verzorgden. Beide tekenden 6 punten aan waarbij Noor dat op zeer fraaie wijze deed. Het verloop in dit kwart ging vrij gelijk op. De schoten van het thuisteam vielen wat
minder dan in de eerste helft. Uiteindelijk werd dit kwart nog wel gewonnen met 20-14.

Het vierde kwart begon erg goed voor Amazone. Met een run van 10 punten lieten de Utrechtse
dames weten dat ze niet helemaal voor niets naar de kust waren gekomen. Solar-systemen Grasshoppers speelde mat en het net werd niet gevonden. Een time out na 5 minuten moest hier verandering in brengen. Solar-systemen Grasshoppers werd wakker geschud en de scores vielen weer. Door de matige start ging dit kwart toch nog met 6 punten verloren, 10-16. Amazone heeft Grasshoppers de tweede helft in evenwicht gehouden (30-30). De Katwijkse brigade is door deze winst wel opgeklommen naar de hoogste positie in de landelijke Dames Eredivisie.

Aanstaande woensdag speelt Solar-systemen Grasshoppers om 21:00 uur opnieuw thuis tegen directe concurrent Loon Lions.
Dit belooft een spannende wedstrijd te worden waar alle support welkom is.

Scores: Sharon Beld 19 pnt, 7 reb; Ingrid van der Plas 13 pnt, 8 reb; Sonja Kuijt 12 pnt ; Fleur Kuijt 9
pnt; Noor Driessen 6 pnt; Mia Hordijk 5 pnt; Tamlyn de Groot 5 pnt, 9 reb; Iris Govers 3 pnt; Janine
Guijt 3 pnt; Evelien Messemaker 3 pnt; Ilse Kuijt 3 pnt.