Na een paar weekjes was, na de winst op Rotterdam de nacompetitie een feit. Een halve competitie met nog 4 wedstrijden. De eerste in deze reeks was thuis tegen SBU2. Rianne had een blessure, Eline verving haar. Coach Jaap was op schrikkeldag weer opa geworden van Finn. Janet, ex speelster van o.a. Dames 3, is de trotse moeder. Na drie perioden stond er een zeer geruststellende 47-22 op het scorebord. DS3 was er de laatste 10 minuten niet echt meer bij en sloot de wedstrijd uiteindelijk winnend af met 52-41.

Ondanks een lastige beginfase waar veel aanvallen voordat ze goed en wel zijn begonnen, alweer voorbij zijn, gaat het lopen. Niet minder dan zes verschillende speelsters vinden het netje en er wordt fel verdedigd. Dat resulteert in een 17-4 stand na 10 minuten.
Het duurt 5 minuten voordat in het tweede kwart het vuurtje wordt opgestookt. Dat is nodig om in de tussenstand met 9-8 voor te blijven. Ruststand 26-12.

Als Roos met 2 driepunters start, Lieke voordat ze weg moet, een vrije worp en een veldscore maakt en Judith ook een duit in het zakje doet, staat er in no-time 39-15 op het scorebord. Leonie maakt onder het bord haar 6e punt en Eline, vrij gespeeld op de kop, scoort dan een driepunter. De storm gaat even liggen totdat Jacoline het derde kwart in de buzzer besluit met een driepunter net over de middenlijn. Ze zet daarmee de scorer aan het werk die met nog 1 periode te gaan, de stand 47-22 intikt.

In de laatste 10 minuten gelooft Dames 3 het wel. SBU2 troeft de Katwijkers af op inzet en beleving. Daarmee scoren ze in 1 kwart bijna net zo veel als in 30 minuten daarvoor. Eindstand 52-41.

Scores: Esther 2 (6 reb), Jacoline 8, Judith 9 (10 reb, 4 ass), Gerlinde 2, Roos 10, Leonie 6, Lieke 3, Liza 9 (6 reb), Eline 3.

Coach Jaap zag 2,5 goede periodes van Dames 3: “Het vierde kwart zij ze vergeven.”
Zaterdag, 12 maart is in en tegen Leiderdorp de tweede wedstrijd in een reeks van 4 in deze nacompetitie. Aanvang 18.30 uur in sporthal de Bloemerd.