In de samenstelling waar op het eind van het vorige seizoen nog mooie resultaten werden behaald, was Dames 3 niet opgewassen tegen het 7-koppige veteranenteam (met alle respect) van Leiderdorp.
De wedstrijd werd slecht begonnen en na 10 minuten stond er een achterstand van 19-13 op het scorebord. Het leek erop alsof de slechte vierde kwart van de vorige wedstrijd tegen SBU werd doorgezet. Het tweede kwart werd tenminste verdedigend beter uitgevoerd. Het positieve aan een tussenstand tot aan de rust van 6-7 was dat er 1 punt werd goedgemaakt. Het negatieve was dat Jacoline door een enkelblessure na de rust niet meer aan spelen toekwam.

Ook het derde kwart werd gewonnen met 1 punt (9-10). De kans op een overwinning was nog altijd realistisch. Echter het afrondingspercentage was deze wedstrijd waarschijnlijk één van de laagste en het hielp ook niet mee dat Leiderdorp 21 keer naar de vrije worplijn mocht (tegen een heel hoog schotpercentage) en Dames 3 maar 9 keer (zelfs 100% had het verschil niet gemaakt). Ook als de hoofdscheidsrechter zich laat overrulen door haar oudere mannelijke collega bij een score buiten de 24 seconden (zoemer deed het niet) dan helpt dat ook niet. Maar dat mogen geen excuses zijn om deze wedstrijd niet te winnen. De wedstrijd wordt in de 4e periode helemaal uithanden gegeven en eindigt in een nederlaag van 52-41.

Scores: Esther 2, Jacoline 1, Andrea 8, Gerlinde 4, Leonie 2, Rianne 2, Roos 9, Lieke 2 en Liza 11.

De coach gevraagd om een reactie liet het bij de conclusie dat het een teleurstellende wedstrijd was.
De volgende wedstrijd is zaterdag 19 maart om 14.30 uur in sporthal Cleijn Duin tegen Rotterdam.