Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 heeft de uitwedstrijd tegen Loon Lions afgelopen zaterdag niet in winst kunnen omzetten. In Landsmeer werd het 66-58.

In een gelijk opgaande wedstrijd waarin de winst lange tijd beide kanten op kon, sloeg de thuisploeg
aan het einde van de wedstrijd toe. Door deze nederlaag nemen de Lions de koppositie in de
vrouwen eredivisie weer over van Grasshoppers.

De start van Loon was flitsend maar Solar-systemen haakte al snel aan om de 1e periode met een
voorsprong af te sluiten (14-15). Ook de 2e en 3e periode was het stuivertje wisselen. Met de rust
was de stand 32-33 in het voordeel van de ploeg van Rick Driessen en aan het einde van het 3e
kwart is de voorsprong met 1 punt uitgebreid (52-54). Het 4e kwart pakte Loon – mede doordat de
Katwijkse schoten niet meer vielen – de voorsprong en uiteindelijk ook de eindoverwinning.