In de return in Meppel van de halve finale om het (amateur) kampioenschap in de Promotiedivisie Basketball moest Solar-systemen Grasshoppers een achterstand van 4 punten inlopen van de week daarvoor. Ongeveer 200 mensen, waarvan 60 meegereisde supporters van het Katwijks mannenteam zagen dat Red Giants vanaf het begin de leiding namen en voor de tweede achtereenvolgende jaar de finale bereikte. Eindstand: 88-63.

De lange mannen van Red Giants en titelkandidaat starten direct zeer gedreven en zette meteen 9 – 2 op het scorebord. Het lengtevoordeel werkte in het voordeel van de thuisploeg waardoor er vaak tweede kansen ontstonden als de ballen inside als van buiten niet vielen. Bij 13 – 3 nam coach Jeroen Reitsema al snel de 1e time out. Vervolgens zorgden Jake Prins en Joey Schelvis met scores voor een tussenstand van 17 – 7. Het thuisteam maakte het verschil echter na het eerste kwart boven de 10 punten: 20 – 9.

Door een zonedefence in kwart 2 kwam Grasshoppers nog iets terug tot 22-15. Red Giants maakte van Katwijks balverlies graag gebruik en zette de ruststand op 38-25.
Na rust ging Solar-systemen Grasshoppers beter van start onder aanvoering van Jaco van Rhijn en Joey Schelvis tot 50 39. De thuisploeg bleef aanvallende rebounds pakken en zette kwart 3 op 62-51. Nog altijd een stand die perspectief bood en wat in de vierde periode voor een opleving zorgde. Aan het begin van kwart 4 maakten Tim de Jong en Joey Schelvis gelijk hun scores en Jake Prins strafte balverlies van Red Giants af. Het Katwijkse publiek liet nog meer van zich horen en kreeg nog hoop bij een stand van 67-61. Dit had echter veel energie gekost en de scheidsrechters lieten bij thuisploeg veel toe en scoorde vanuit de break net iets vaker met een bonus vrije worp mee. Op ervaring speelde Red Giants de wedstrijd vakkundig uit 88-63 en spelen nu over de twee wedstrijden terecht in de finale op 14 mei in Zwolle. De tegenstander is daarin toch nog verrassend Binnenland die een achterstand van 27 punten uit de eerste wedstrijd ruimschoots wist goed te maken.

Scores: Joey Schelvis 13, Jaco van Rhijn 9, Jake Prins, Wouter Breel, Koen Grimbergen 8, Tim de Jong 7, 4 ass, Wesley Groen 4, Glen Schijf, Sebas Kuijt, Youri vd Linden 2, Rani Chaoui 4 ass.

Coach Jeroen Reitsema was ondanks het verlies supertrots op het team: “Red Giants is net iets te hoog gegrepen voor ons, maar als je er staat, wil je toch meer. Het was een geweldig seizoen. Volgend jaar staan we er zeker weer. Dan zijn we hopelijk zo ver dat we het wel kunnen afmaken.’’

Teambegeleider Jack Smit voegde nog toe dat Red Giants volgens hem een van z’n beste wedstrijden van het seizoen had gespeeld: “Wij konden niet mee doordat vele schoten en inside acties niet vielen. Geweldig dat er zoveel publiek meereisde naar Meppel wat ons hielp om tot 6 punten te naderen. Het was een prachtig seizoen met vele hoogtepunten en een prima debuut als derde te eindigen als debutant in promodivisie. Naast de vele volgers, ook de sponsoren, de Vrienden van Grasshoppers, alle vrijwilligers en zeker die van de zaalopbouw, de speaker en ook Tineke die een heerlijke maaltijd heeft verzorgd voor de mannen bij de verre reizen, allen hartelijk dank!”