Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Bij de foto: Ilse Kuijt in 2e wedstrijd van de dag goed bezig
In de strijd om het Nederlands Kampioenschap zijn de dames van Solar-systemen Grasshoppers op een 2-1 achterstand gekomen. In Landsmeer was Loon Lions ditmaal te sterk. Bij het inlopen bleek Iris Govers te ziek om mee te kunnen doen. Ook hadden de 4 junioren ’s middags al een intensieve en gewonnen wedstrijd om het landskampioenschap in Zwolle achter de rug. Niet de meest ideale omstandigheden, maar de Katwijksen laten zich niet zo snel uit het veld slaan, zo is eerder gebleken. Dit keer stond het vizier net niet scherp genoeg of ontbeerde dat beetje geluk wat je soms ook nodig hebt. Eindstand 69-55.

Het in grote getale gekomen publiek waarvan een groot deel uit Katwijk e.o., zag de thuisploeg al snel op voorsprong komen (9-3 na twee minuten). Mede doordat Grasshoppers moeite had de goeie vrije schoten te vinden en Lions daarna wel bleef scoren kon het verschil in de 1e periode flink oplopen (26-12).

De 2e periode was voor Solar-systemen Grasshoppers dat iets beter in de wedstrijd kwam. Het tempo van het spel bleef hoog en de vrije schoten werden nu wel gevonden en beter afgemaakt. Aan Katwijkse zijde hebben alle speelsters inmiddels in het veld gestaan en via sterke acties van Janine Guijt , jonkie Mia Hordijk en vrije worpen van Evelien Messemaker en Fleur Kuijt is het verschil bij rust verkleind naar 8 punten (38-30).

Ook na de rust ging de inhaalrace aanvankelijk verder maar dichterbij dan 5 punten kwam het niet. De mogelijkheden om dichterbij te komen, werden niet verzilverd. Hoewel Loon Lions niet geweldig speelde en veel miste, konden onder leiding van uitblinkster aan Landsmeerse zijde, de ex-jeugdspeelster van Grasshoppers, Tanya Bröring, de Lions stand houden en de wedstrijd uitspelen. Via 50-42 na het 3e kwart en ondanks scores van Mia Hordijk en 3 driepunters van Ilse Kuijt in de laatste kwart, werd het uiteindelijk nog een ruime overwinning voor de thuisploeg (69-55).

Mia Hordijk en Ilse Kuijt waren de topscorers bij Solar-systemen Grasshoppers met 11 punten terwijl Tanya Bröring met 23 punten namens Loon Lions de meeste scores had.

Aanstaande woensdag de vierde wedstrijd in de best-of-seven serie. Aanvang 20.15 uur en opnieuw in Landsmeer.

Mia Hordijk ging ook in haar 2e wedstrijd als jongste/kleinste/lichtste op het veld zo goed dat ze hiervoor een aanvallende fout ging krijgen. Waar staan de voeten van Tessel van Dongen, heet dat niet de no charge zone?