Op zaterdag 17 september speelde heren 1 de seizoensopening van het nieuwe seizoen in de Promotiedivisie thuis tegen promovendus BV Groningen (BVG) in sporthal Cleijn Duin. Vrijdagmiddag was er nog een brand op het dak, met veel (rook en blus)schade in de kantine De Bucket. De brandweer gaf snel deze ruimte vrij en met ongelofelijk veel inzet van vrijwilligers lukte het om het schoon te krijgen voor de eerste competitiedag. Het team van Jeroen Reitsema was nog niet compleet. Dit weekend was nieuweling Jesper Jobse nog de World Final van Red Bull King of The Rock in Belgrado, waarin een 1 vs 1 knock out competitie werd gespeeld om de titel. Bauke van de Boon uit U22 maakte zijn debuut in Heren 1.

Na de sprongbal opende BVG de wedstrijd. Sjoerd van Vilsteren drukte meteen zijn stempel inside en scoorde via de vrije worp lijn en meteen nam Jake Prins net als vorige week het voortouw. Via een lekkere dunk en inside scores zette Tim de Jong na het eerste kwart het scorebord op 15 – 9.
In het tweede kwart ging Tim verder waar hij mee begonnen was BVG scoorde terug met een 3punter, waar Wouter Breel meteen met gelijke munt terugbetaalt. Koen Grimbergen startte met een heerlijk block en daarop volgend ook een score. Het verschil is na 20 minuten aanzienlijk. Ruststand 40 – 26.

Tim opent de derde helft met de score. BVG gaat ook steeds meer het netje vinden, als de verdediging meer ruimte laat.
Joey Schelvis, die gespaard werd na een druk 3×3 seizoen, antwoordt met een verre 3punts score. Via mooie breaks wordt de stand op 64 – 49 gezet. BVG maakt nog wel een achterstand van boven de 20 goed naar 15 verschil. Bauke v.d. Boon maakt op het eind zijn eerste minuten in Heren 1 en pakte gelijk een aanvallende rebound maar helaas net geen punten. Jake Prins en Jaco van Rhijn maken de laatste punten en bepalen de eindstand op 78 – 61. Zonder groots te spelen is de start goed en zijn de eerste punten binnen.

Scores: Tim de Jong 21, Jake Prins 12, Wouter Breel 10, Joey Schelvis 9, Jaco van Rhijn 8, Koen Grimbergen 6, Sjoerd van Vilsteren 6, Sjors Bootsman 4, Youri van der Linde 2.

Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen New stars in Nieuwegein op het programma, waar Jesper weer bij zal zijn. Op donderdag 22 september speelt heren een oefenduel tegen ZZ Leiden 1 in sporthal Cleijn Duin (aanvang 20.30 uur).