Klik hier voor het fotoalbum van Wim Kulk. Bij de foto: Koen Grimbergen mocht lekker rennen…

Op zaterdag 1 oktober speelde Heren 1 Solar-systemen Grasshoppers de thuiswedstrijd tegen Punch. De Delftse studentenploeg had ruim van Hoppers gewonnen er wilde deze trend doorzetten. Aan het thuisteam de schone taak om dit te verijdelen en de eigen zegereeks in de Promotiedivisie basketbal voort te zetten.

Na de openingsscore van Punch zette de thuisploeg snel via Sjoerd van Vilsteren, Youri v.d. Linden en Joey Schelvis een 14 – 5 op het scorebord. Hierna vergat de thuisploeg door te zetten en scoorde Punch vanaf de 3punts lijn voldoende punten om weer helemaal bij te komen: 21 – 20. Koen Grimbergen kwam in de flow en zette met Glenn Schijf de stand na het eerste kwart op 30 – 21.

Koen Grimbergen startte de volgende periode met scoren. Waar de mannen van Solar- systemen Grasshoppers de verdediging nog eens aantrokken waarmee Punch moeite had om het schot te vinden. Met name aanvallende rebounds van Jaco van Rhijn en Sjors Bootsman waarbij ook een heerlijke dunk van Sjors, was bij rust de stand van 46 – 33 bereikt. In de rust gaf dansteam J-Moves het publiek twee mooie dansacts, ter voorbereiding op het moois dat nog ging komen.

Jaco van Rhijn opende het derde kwart met een score. Via goede defence van Jesper Jobse en inside scores via Sjoerd van Vilsteren, Jaco van Rhijn en Koen Grimbergen liep Grasshoppers uit tot 75 – 38.
Koen Grimbergen blijft in 4e kwart doorgaan met scoren en Wesley Groen schoot mooi z’n drietjes raak. De wedstrijd wordt goed uitgespeeld en terwijl iedereen in de zaal het verwacht, vergeten de mannen van coach Jeroen Reitsema in de laatste 2 minuten het honderdste punt te scoren. Het deed niet af aan de afgetekende overwinning, eindstand 98 – 54.
Een belangrijke teamoverwinning in de aanloop naar de pittige uitwedstrijd uit in Groningen tegen Groene Uilen.

Scores: Koen Grimbergen 18 (4 reb), Jaco van Rhijn 17 (5 reb), Sjoerd van Vilsteren 12, Glenn Schijf 11, Jake Prins 9 (5 reb), Sjors Bootsman 8, (6 reb), Wesley Groen 8, Youri v.d. Linden 6 (7 reb), Joey Schelvis 6, Jesper Jobse 2 (5 reb, 3 steals), Wouter Breel 2 (4 blocks).