Archieffoto (Wim Kulk): Koen Grimbergen tekent voor een double double.
Zaterdagavond werd er afgereisd naar Hoorn voor de uitwedstrijd tegen de Hoppers. In de voorbereiding van het seizoen werd er in tijdens het starttoernooi nog van de Hoppers gewonnen dus de tegenstander was enigszins bekend.

Heren 1 moest deze competitiewedstrijd starten met een behoorlijke uitgedund spelersaantal. Youri van der Linden en Wesley Groen waren afwezig. Jesper Jobse voorlopig uit de roulatie alsmede Tim de Jong. Glenn Schijf in ieder geval voor deze wedstrijd geblesseerd. Bauke van der Boon zag daarentegen zijn goede trainingsarbeid uitbetaald en mocht meedoen.
Het eerste kwart was laag van niveau. Hoppers wist met name door, de met nummer 15 spelende V,d. Brug, tot een punt bij te blijven; 18-19. Het tweede kwart werd er aanzienlijk beter gespeeld. Vooral Koen Grimbergen zette zijn stempel op de game. Sleurend en met snelle aanvallen was hij door de Hoppers defense alleen met fouten te stoppen. Gelukkig werden de vrije worpen prima benut. Het tweede kwart werd met 8 punten verschil gewonnen, ruststand 26-35.

Koen Grimbergen ging in de tweede helft gewoon verder met waar hij gebleven was, samen met een wederom puik spelende Sjoerd van Vilsteren. Sjoerd strooide met assist onder aanmoediging van de bank. Toch was het lastig om Hoppers in het 3e kwart echt te verslaan, ze scoren zelfs evenveel punten als Grasshoppers, 12 om precies te zijn.
Uiteindelijk doet Solar systemen Grasshoppers in het 4e kwart definitief de deur dicht. De verdediging werd extra aangescherpt, Koen Grimbergen pakte weer door en Jake Prins schiet twee mooie 3-punters raak. Het laatste kwart wordt dan ook met 12 verschil gewonnen. Eindstand: 48-69.

Reactie van coach Reitsema: “Ik ben blij met deze overwinning. Dit zijn lastige wedstrijden om te spelen. We zaten er niet echt goed in, maar gelukkig hebben we mensen die kunnen opstaan. Nu was het Koen Grimbergen. Ik hoop snel weer compleet te zijn. Want trainen met 8 man is niet bevorderlijk en was duidelijk zichtbaar in deze wedstrijd.”

Scores: Koen Grimbergen: 32 punten, 11 rebounds, 6 steals, Sjoerd van Vilsteren: 10 punten, 8 rebounds, 7 assists, Jake Prins: 10 punten, Jaco van Rhijn: 6 punten, Wouter Breel: 4 punten, 6 rebounds, Joey Schelvis: 3 punten, Sjors Bootsman: 2 punten, Bauke van der Boon: 2 Punten

Aanstaande donderdag spelen de mannen van Solar systemen Grasshoppers de pittige beker uitwedstrijd tegen Lokomotief hs1. De sprongbal is om 19.30 uur in de van Zweedenhal te Rijswijk.