Sharon Beld maakt rentree na lang blessureleed.

Solar-systemen Grasshoppers heeft zaterdagavond – door de uitwedstrijd tegen Binnenland te winnen – goede zaken gedaan in de strijd om de play off plaatsen. De ploeg van Rick Driessen staat momenteel (met Lions) gedeeld tweede met 4 punten voorsprong op Binnenland en 6 punten op Den Helder dat van koploper Lekdetec verloor. Een ander positief punt om te melden was de rentree van Sharon Beld die na een lange revalidatie gisteravond haar eerste speelminuten in dit seizoen mocht maken.

De thuisploeg pakte aanvankelijk een voorsprong (19-15) maar na een – vooral verdedigend – prima 2e kwart (9-14) werd de eerste helft afgesloten met een kleine voorsprong. Ruststand 28-29.
Na de rust kon Binnenland – door 3 drietjes op rij – nog uitlopen (37-31) maar verder liet Grasshoppers het niet komen. Via 41-41 aan het einde van de derde periode pakte de Katwijkse ploeg na een 7-0 run de leiding weer terug (43-48 halverwege de 4e periode) en ondanks een laatste krachtsinspanning van de Barendrechtse ploeg (56-58) werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. Eindstand 56-62.

Scores: Fleur Kuijt 14, Iris Govers 7, Sonja Kuijt 7, Ilse Kuijt 7, Ingrid van der Plas 6, Irene Sanchez 5, Noor Driessen 5, Sharon Beld 4, Mia Hordijk 3, Evelien Messemaker 2, Carola Menken 2.

Woensdag 22 februari staat de halve finale bekerwedstrijd tegen Den Helder op het programma. De sprongbal is om 20.45 uur in sporthal Cleijn Duin.

Zaterdag 25 februari staat eveneens een thuiswedstrijd op de agenda. Tegenstander is dan Royal Eagles uit Apeldoorn en de aanvang is 19.00 uur.