Archieffoto: Joey Schelvis topscoorder.

Donderdagavond laat stond de inhaalwedstrijd uit tegen Punch op het programma. Na de ruime overwinning in september wisten we vooral dat veel ploegen het erg moeilijk hebben in het TU sportcomplex. Solar-systemen Grasshoppers was vooraf gewaarschuwd door de winst van Punch afgelopen weekend op The Black Eagles. Aan Katwijkse zijde bleef Jake Prins nog altijd aan de kant vanwege een lichte blessure.

Punch opende de wedstrijd met twee scores op rij, 4-0. Jaco van Rhijn opent met een break 4-2. Punch schiet met scherp en het staat al snel 13 – 9 voor de thuisploeg. Veel kansen door de gasten uit Katwijk worden gemist. Jesper Jobse en Joey Schelvis nemen de ploeg op sleeptouw na tien minuten 16 – 18.
In het tweede kwart opent Joey met inside score, de volgende drie aanvallen worden niet afgemaakt waar Punch niet van profiteert. Na een time out scoort Jesper Jobse. Punch stopt veel aanvallen met fouten maar de vrije worpen worden niet benut en kansen worden niet afgemaakt waardoor de score te laag blijft. Via twee benutte vrije worpen van Sjoerd en een driepunter van Joey Schevis wordt de score bij rust 22 – 33.

In het derde kwart opende beide ploegen met een turnover. Joey Schelvis scoort inside en met een steal 29 – 42. Er worden te veel onnodige fouten gemaakt en aanvallende rebounds worden niet afgerond. Stand na 30 minuten 36 – 48.
Punch kan de moves naar de ring niet afstoppen en zet Jesper Jobse en Koen Grimbergen wederom aan de vrije worplijn die beide weten te verzilveren. Punch ruikt zijn kans en gaat mee in de wedstrijd. Via een steal rond Sjoerd van Vilsteren goed af met een dunk als hoogtepunt van de wedstrijd. 43 – 55. Punch kan uitsluitend met stevige overtredingen de Katwijkers afstoppen die vanaf de vrije worplijn nu wel scoren. Waarna Jesper Jobse de score op 64 zet. In de laatste seconde scoort Punch nog een driepunter en zet de eindstand daarmee op 56 – 64.

Een korte analyse: Een wedstrijd waar te veel fouten werden gemaakt, vrije worpen niet worden benut. Punch uit is altijd lastig en als de ballen dan ook niet vallen geef je de thuisploeg een kans.

Scores: Joey Schelvis 21 punten (4 reb, 3assists), Jesper Jobse 11 punten (6 reb), Jaco van Rhijn 6 punten (4 reb), Sjoerd van Vilsteren: 8 punten, Tim de Jong 6 punten, Wouter Breel: 4 punten (4 reb), Koen Grimbergen 6 (5 rebounds), Youri van der Linden: 5 rebounds, Glenn Schijf: 1 punten, Wesley Groen 1 punt.