Ju14-1Een nieuwe competitie en nieuwe kansen. Na ongeveer een maand geleden winterkampioen te zijn geworden, was er weer een wedstrijd voor JU14-1. Leiderdorp was de nieuwe en onbekende tegenstander. Nieuw was ook de nieuwe shirtsponsor op de tenues, nl. Rijnsburg Marina. De inloopshirts waren ook binnengekomen, zodat het seizoen in vele opzichten nieuw begon.

Fysiek gezien als team groter. Het begin was zenuwachtig en werktte de wedstrijdspanning niet in het voordeel van de bezoekers. Teveel ballen werden weggegooid en scores vielen steeds niet. Na een achterstand aan het begin was er toch al gauw de aansluiting. De trainingsarbeid wierp z’n vruchten af, hard werken in de verdediging, passen en snijden in de aanval. In de tweede periode liep JU14 uit en sloeg een serieus gaatje. Ruststand 29-41.
In de derde periode ging de strijd gelijk op. Leiderdorp liep wel een puntje in: 42-53. In het vierde kwart was de opdracht om hard te blijven verdedigen om d e tegenstander het basketballen te beletten. In het begin van het vierde kwart werd het verschil van 11 punten uitgebouwd van 53 – 42 naar 69 – 50 in de 7e minuut, waardoor de wedstrijd definitief beslist was. “Ook de twee jonkies Arwin en Jelle hebben nog wat minuten gekregen en deden dit zeer verdienstelijk. Iedereen heeft goed gespeeld en we waren over de gehele wedstrijd de betere ploeg. Het vierde kwart was het JU14-1 wat de klok sloeg.”, aldus een trotse coach Peter Feyaerts.

Eindstand 60-79 in het voordeel van JU14-1. Een goed begin van het nieuwe seizoen.
Klik op de foto voor een kleine impressie. Uw fotograaf en reporter moest bijtijds naar een andere wedstrijd.