Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker.

Afgelopen zaterdag heeft het Damesteam van Grasshoppers goede zaken gedaan in en tegen Landsmeer. De eerste wedstrijd in een serie “best of five” is door het team van Driessen/Star gewonnen. Door deze overwinning op de regerend landskampioen Loon Lions heeft het team uit Katwijk het thuisvoordeel teruggehaald. Doordat Loon Lions in de reguliere competitie tweede werd, voor Grasshoppers, hebben zij het voordeel om de eerste twee wedstrijden en de laatste thuis te mogen spelen in een ‘best of five’. Door deze overwinning op vreemde bodem heeft Grasshoppers het thuisvoordeel terug. Opvallend was het feit dat good old Marlous van Nieuwveen deze wedstrijd zowel als speelster en assistent coach op het Landmeerse sheet stond.

De wedstrijd begon, voor de in het zwarte uit-tenue spelende Katwijkse formatie, erg gespannen. Waar de ring voor Grasshoppers de grootste tegenstander leek, wist Loon Lions het net wel te vinden. Het was Ingrid van der Plas die pas na 4,5 minuut verantwoordelijk was voor de eerste Katwijkse score. Het bleef allemaal erg nerveus aan Grasshoppers-zijde en Loon Lions wist uit te lopen tot 9 pnt (11-2). Het leek erop dat de Katwijkse captain Van der Plas het alleenrecht had op scoren (uiteindelijk weer een prima double double). Alleen Mia Hordijk wist nog met één vrije worp een score op het sheet te krijgen. Met 13-7 werd het eerste kwart afgesloten en er zou uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Dat vaatje bleek in het tweede kwart snel gevonden. Binnen 2 ½ minuut werd de achterstand door drie 3-punters van Sharon Beld, Mia Hordijk en Evelien Messemaker omgebogen in een voorsprong. Solar-systemen Grasshoppers kreeg vleugels en waar in het eerste kwart Grasshoppers problemen had met de ring was het nu de Landsmeerse formatie waar alleen routinier Fieke Ligthart tot 6 punten kwam. Grasshoppers speelde een erg hoog tempo en scores vielen goed. Mede door nog twee 3-punters van Tamlyn de Groot en Sharon Beld werd de ruststand bepaald op 19-29 in Katwijks voordeel. (kwart uitslag 6-22).

Na rust was het Loon Lions dat weer opkrabbelde. De routiniers Tanya Bröring, Kim Hartman en Fieke Ligthart waren dit kwart verantwoordelijk voor de Landsmeerse scores en na 7 minuten wisten zij de stand weer in evenwicht te brengen (37-37). Het ging er hard en fel aan toe en de scheidsrechters moesten alle zeilen bijzetten om het in goede banen te leiden. Het was oa Eveline Messemaker die mede door een driepunter er voor zorgde dat ook na drie periodes het voordeel aan Katwijkse zijde bleef (38-44).

Het laatste kwart werd gekenmerkt door de “The Battle of the Noordwijkers”. Waar mede door Tanya Bröring (32 jr) het team uit Landsmeer toch weer de voorsprong voor zich opeiste, was het daarna Mia Hordijk (16 jr) die het stokje namens de Katwijkers van haar overnam. Door de fouten die op haar gemaakt werden, mocht zij maar liefst 10x van de vrije worp lijn aanleggen tegen 70%. Daarnaast was er nog een fieldgoal en een 3-punter die haar totaal dit kwart op 12 bracht waar Bröring op 11 bleef steken. Een erg belangrijke, en zwaarbevochten, overwinning was een feit (59-64).

Scores: Mia Hordijk 16 pnt, 9 rbs; Ingrid van der Plas 16 pnt, 11 rbs; Evelien Messemaker 15 pnt; Sharon Beld 13 pnt; Tamlyn de Groot 3 pnt ; Noor Driessen 1 pnt.

Mia Hordijk kreeg na de wedstrijd als “Player of the Game” de bloemen en cosmetica tas uitgereikt in het hol van de leeuw.

Woensdag 3 mei om 20.30 uur is de tweede wedstrijd opnieuw in Landsmeer waarna dan in ieder geval zaterdag en misschien weer woensdag de volgende wedstrijden in Katwijk plaatsvinden. Houd een plekje in de agenda vrij want alle support is zeer welkom.