Dames 2 laat twee gezichten zien.

Solar-systemen Grasshoppers Dames 2 tegen US is een wedstrijd van de koploper tegen de nr 9. US heeft na een dramatische competitiestart (5 nederlagen) de weg omhoog gevonden met 5 overwinningen en een nipte nederlaag tegen de nr 2 Lokomotief. Roos is op vakantie en wordt vervangen door Ilja. Het wordt geen goede wedstrijd maar wel een ontzettend spannende. Grasshoppers slaagt er maar niet in afstand te nemen, komt zelfs op achterstand en geeft op het laatst in gewonnen positie de overwinning bijna nog weg.

Beide teams starten voortvarend. De score gaat gelijk op. De eerste 7 punten zijn van Birgitte ( 1 driepunter). Hierna ligt de wedstrijd lange tijd stil vanwege technische problemen bij de tafel en moet Eline heel lang wachten om haar bonus vrije worp te nemen. Uiteindelijk maakt ze hem wel. Aan het eind van de periode kan Grasshoppers iets afstand nemen na scores van Tamlyn en Carola en 5 punten van Rosalie (1 driepunter): 16-21.

In de 2e periode lijkt Grasshoppers bij 18-26 afstand te nemen na scores van Maaike (3pnt) en Naomi en ook na de score met bonus van Maaike (22-29) is er een klein gaatje. US dat een paar goede schutters in het team heeft, kan profiteren van de ruimte die ze krijgen en antwoordt met een 3 punter en een score met bonus. Ook de achterstand na een steal van Birgitte (30-38) kan mede door 2 turnovers van Grasshoppers teruggebracht worden. Ruststand 35-38.

De eerste score na de pauze is van Birgitte met een drive, maar hierna komt US voor het eerst op een voorsprong 42-40. In de verdediging vallen er grote gaten en elk kansje dat US krijgt is raak. Grasshoppers krijgt veel persoonlijke fouten tegen in deze periode, maar ziet US een aantal maal van achter de vrije worplijn missen. Na scores van Maaike (3pnt) en Anita (6pnt) is er weer een klein gaatje 45-53. Grasshoppers zoekt meer de ruimte insite via Tamlyn die 2x succesvol is onder het bord. Het lijkt met een ruime voorsprong deze periode af te sluiten maar in de laatste minuut wordt er niet verdedigd en 2 gemakkelijke scores van US is het resultaat: 53-56.

In het vierde kwart ontlopen de teams elkaar wederom niets. US kan 2x ongestoord doorlopen naar de basket en komt op een voorsprong van 1 punt. Grasshoppers komt niet tot een goede uitgespeelde aanval. Het is afhankelijk van de dreiging van Birgitte, die telkens de basket opzoekt en Tamlyn, die onder het bord 2x succesvol is. Na 7 minuten is het 66-65. Eline heeft 2x een schotblok. Beide teams komen veel achter de vrije worplijn te staan. Birgitte (4) en Tamlyn (1) zorgen voor een voorsprong van 66-70 en met minder dan 1 minuut te spelen lijkt na de score van Maaike de overwinning binnen. Hoe anders gaat het. Een onbegrijpelijke turnover, na een score van US, en 2 gemiste vrije worpen geven US nog 10 seconden de kans voor een laatste aanval. De bal komt op de ring en de rebound is voor Eline tot opluchting van de Katwijkse toeschouwers, waarbij de hartslag vrij hoog is opgelopen. Eindstand 70-72.

Scores: Naomi 2; Suus 1; Anita 6; Rosalie 5; Carola 2; Maaike 16; Eline 7; Birgitte 19; Tamlyn 14.

Reactie van coach Axel: “Het was zeker niet goed. Het tempo vond ik te laag en ook de intensiteit waar mee gespeeld werd was te laag. Wat we wel goed gedaan hebben is de wedstrijd over de streep trekken, dat was vorig jaar niet gelukt. Mentaal zit het goed. Het is de verdienste van US dat tactisch het heel goed deed. Ze lazen onze aanval goed. Waardoor wij dingen gaan doen die we niet hebben afgesproken en naar noodoplossingen gaan zoeken.”