Laatste wedstrijd is do or die.

Doordat Solar-systemen Grasshoppers Dames 2 er niet in slaagt te winnen van Green Eagles is het gedwongen om zaterdag om dat de laatste wedstrijd tegen Lokomotief wel te doen. G.E. gaat er de hele wedstrijd vol voor en op het vaak harde spel heeft Grashoppers geen antwoord. Teveel speelsters halen niet hun niveau. In de laatste minuten komen ze wel heel dichtbij maar G.E. sleept de terechte overwinning uit het vuur.

Periode 1
Grasshoppers moet het doen zonder Eline. De eerste score is van Tamlyn. Axel neemt bij 2-4 al een time out want er wordt niet gerebound en 2x zo maar doorgang verleend naar de basket. Het helpt, via Tamlyn en een driepunter van Suus is de voorsprong 7-4. G.E. profiteert hierna van de ruimte die het in de aanval krijgt en maakt 3 driepunters op rij. Maaike kan iets terugdoen met haar driepunter, maar G.E. loopt verder uit. Ze spelen veel sneller en schieten alles raak. Bij Grasshoppers lukt aanvallend niets. 14-28.

Periode 2
Het begin is goed met 2 scores van Naomi en een score van Birgitte. Er wordt wat scherper verdedi maar nog steeds niet maximaal. G.E. komt telkens tot een gemakkelijke score en behoudt een ruime voorsprong. Grasshoppers mist wel een paar goede mogelijkheden onder het bord. Ondanks driepunters van Carola (2x) en Suus en 2 scores van Tamlyn blijft het verschil rond de 10 punten. Ruststand 35-44.

Periode 3
Grasshoppers begint aanvallend beter met driepunters van Suus en Birgitte. Er worden weer een paar open lay ups gemist, maar de achterstand wordt toch wat kleiner. In de verdediging is Grasshoppers niet alert genoeg en door slecht uitboxen krijgt G.E. veel 2e kansen in de aanval. Aan het eind van de periode stapelen ook de turnovers zich op. Tussenstand 46-59.

Periode 4
Carola opent met een driepunter. Tot minuut 4 blijft de stand 49-59. Binnen 1 minuut is Grasshoppers helemaal terug in de wedstrijd. Anita, Tamlyn en Birgitte (3pnt en 1vw) brengen de stand op 57-59. Op dat moment herpakt het hard spelende G.E. zich weer via een score en een driepunter. De punten van Carola (7) zijn niet genoeg voor een overwinning.

Eindstand 66-72.

Scores: Naomi 6; Suus 10; Rosalie 4; Anita 4; Carola 16; Maaike 3; Birgitte 9; Tamlyn 14.

Reactie van Axel: “Het was onsamenhangend vandaag. De wil is er wel geweest. Wij hebben geen hoog niveau gehaald. Aanwijzingen kwamen niet binnen en basis dingen werden niet gedaan. Het is ontgoochelend dat we op het moment dat we de play offs kunnen bereiken, het niet kunnen brengen.”