Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Geert Bekker. Foto (Geert Bekker): Deborah Vos met 18 punten topscoorder.

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen woensdag een prima prestatie geleverd door Loon Lions in eigen huis te kloppen. Het publiek in Landsmeer zag in een attractieve wedstrijd twee ploegen die alles gaven. In de spannende slotfase trok de ploeg van Driessen/vd Vuurst/Mens de winst knap naar zich toe en plaatst zich hierdoor – via een 3-1 overwinning in deze best-of-5 serie – voor de finale om de nationale titel.

Het begin van de wedstrijd laat een bliksemstart van de thuisclub zien met een 12-2 opening. Daarna toch weer Grasshoppers dat – via af en toe fraaie aanvallen – zich goed herstelt en de achterstand kan verkleinen (17-14). Een prima tweede kwart van Solar-systemen Grasshoppers zorgt voor de aansluiting en zelfs een voorsprong in de wedstrijd. Via 23-23 halverwege neemt Grasshoppers de leiding over op 2 minuten voor de rust. Ruststand 26-31.

De punten zijn duur in het derde kwart en beide teams verdedigen intensief. Loon Lions neemt nog even de leiding over maar 2 opeenvolgende Katwijkse scores zetten Grasshoppers weer op voorsprong (38-41). Het publiek ziet vervolgens een super spannend 4e kwart waar Solar-systemen Grasshoppers in eerste instantie de voorsprong kan vergroten (47-59). Dan lijkt de wedstrijd gespeeld maar een laatste krachtinspanning van Loon Lions brengt de Landsmeerse ploeg weer terug in de wedstrijd en met 18 seconden en balbezit nog kans op de overwinning. De thuisploeg komt echter niet meer tot een schot en bij het laatste fluitsignaal staat een 58-60 eindstand op het scorebord.

Scores: Deborah Vos 18pt, Ingrid vd Plas 11pt, Fleur Kuijt 10pt, Iris Govers 7pt, Sharon Beld 6pt, Mia Hordijk 4pt, Marieke van Schie 2pt, Noor Driessen 2pt, Ilse Kuijt, Tamlyn de Groot, Sonja Kuijt, Alissa vd Plas.

Solar-systemen Grasshoppers speelt nu in een best-of-five serie tegen Lekdetec om de nationale titel. Op zaterdag 28 april begint Solar-systemen de serie met een thuiswedstrijd. Nadere info volgt.