In de strijd om bij de eerste zes te eindigen in de competitie moest er eigenlijk gewonnen worden van Baros. De uitwedstrijd was kansloos verloren. Het team is compleet (alleen teambegeleider en scout Jaap ontbreekt bij het begin, omdat hij net opa geworden is. Gefeliciteerd familie Jonker).

In het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op. Er is wel een kleine achterstand bij 3-7 maar na een mooie aanval via Birgitte en Annemarie brengt Miranda de stand op 8-9 en lijkt er niets aan de hand. Het blijkt echter de enige uitgespeelde aanval van het 1e kwart te zijn. Het tempo is veel te laag om het Baros moeilijk te maken. Teveel wordt er een moeilijk afstandschot geprobeerd. Baros profiteert van hun lengtevoordeel in de rebounds en van de ruimte die ze aanvallend krijgen. De achterstand loopt op tot 13-25 aan het einde van deze periode. Tot overmaat van ramp wordt een score in de buzzer op appel van coach Moerman in de 2 minuten rust alsnog na een onwerkelijke discussie geannuleerd. De klok was stilgezet bij de voorafgaande score van Baros. Er worden als compromis nog 4 seconden aan het begin van de 2e periode opnieuw gespeeld, maar dat levert niets meer op.

De 2e periode is het spel nog slechter. Welgeteld 1 gewone score (Willeke op assist Miranda) wordt er gemaakt. Baros gaat gewoon door met het benutten van de kansen. Na deze troosteloze periode is de ruststand 20-41.
Na de pauze een ander STOL-Grasshoppers. Er wordt scherper verdedigd en met het wisselen van verdedigingsvormen heeft Baros het moeilijk. Aanvallend wordt er sneller gespeeld en komt er ruimte om naar het bord te gaan. De achterstand wordt langzaam kleiner na scores van Birgitte, Annemarie, Ilse, Miranda en 2 vrije worpen Birgitte. Baros krijgt niet meer de kans op makkelijke schoten en bij 35-47 (score Marloes op assist Janet) is er toch weer sprake van een wedstrijd. Helaas valt er dan wel een drietje voor Baros maar door een score in de buzzer van Andrea wordt het 38-52.

In de 4e periode loopt Baros snel uit naar 38-56. STOL-Grasshoppers geeft het echter niet op. Een driepunter van Andrea, 2 vrije worpen Birgitte (13 van de 14 benut) en een score van Annemarie op aangeven van Willeke brengt de stand op 45-57. Wanneer Wendy met een mooie score en een benutte bonus het verschil brengt op 48-57 met nog 3 minuten te spelen lijkt het allemaal nog te kunnen. Er wordt keihard gewerkt in de verdediging maar in de aanval hebben we pech dat net een paar ballen uit de ring draaien. In de laatste minuten worden er veel persoonlijke fouten gemaakt waardoor Baros vanachter de vrije worplijn (9x) de overwinning veilig kan stellen. De punten van Sonja (3tje) en Andrea zorgen voor een eindstand van 54-65.

Scores: Andrea 10, Willeke 2, Annemarie 6, Ilse 3, Miranda 6, Marloes 2, Sonja 5, Wendy 3, Birgitte 17, Janet 0.
Reactie van coach Ria: “In de rust ben ik ontzettend boos geworden. Er was geen beleving, geen agressie en geen aanvalsspel. Na de pauze laten ze wel zien waartoe ze in staat zijn. Ontzettend jammer, want een wedstrijd heeft 2 helften”.