Evelien Lutje Schipholt met een double-double: “Ik had het wel naar mijn zin.” (archieffoto Geert Bekker).

In een wedstrijd met twee gezichten trok Solar-systemen Grasshoppers aan het langste eind tegen Dozy Den Helder. Hiermee zijn de Katwijkers na 3 wedstrijden nog altijd ongeslagen.

Na een goed begin werd bij 22-10 de grootste voorsprong voor de Katwijksen bereikt. Den Helder deed nog wat terug en na 10 minuten stond de stand 24-16 op het scorebord. Ook omdat het schot van de middellijn van Fleur Kuijt na 2 keer stuiteren op de ring er net niet inviel.

In de tweede periode wisten de gasten steeds dichterbij te komen. Sarah Curren (vorig seizoen bij Lekdetec) kwam een paar keer goed door. Het verschil bleef rond de 3 punten liggen en dat leek ook de ruststand te worden. Terwijl de klok op nul sprong werd aangelegd voor een schot. Het signaal kwam echter na het losgelaten schot en zo kwam er met deze ultieme buzzerbeater een gelijke stand met rust (41-41). Na de rust was het Den Helder dat met 14 punten voor kwam. De kenmerkende felheid van Grasshoppers liet te wensen over en verdedigend kreeg Den Helder te veel ruimte. Na 3 kwarten was de stand 55-67.

In het 4e kwart hervonden de Katwijksen zich, verdedigden alsof hun leven ervan af hing en wisten de wedstrijd te keren. Den Helder wist nog maar 6 punten in het laatste kwart te maken. De 24 van Grasshoppers zetten de eindstand van 79-73 op het scorebord.

Topscores: Evelien Lutje Schipholt 17 (12 reb.), Noor Driessen 15, Ilse Kuijt 13, Ingrid van der Plas 10 (8 reb.), Mia Hordijk 9 (4 ass.), Marieke van Schie 4, Deborah Vos 4, Rosalie Aandewiel 3, Fleur Kuijt 2, Iris Govers 2, Alissa van der Plas.

Zaterdag a.s. staat een mooi affiche op het programma. Opnieuw in sporthal Cleijn Duin, komt mede koploper 4Consult/Binnenland op bezoek. Wedstrijd start om 20.15 uur.