Evelien Lutje Schipholt had de meeste punten in Haren (archieffoto Geert Bekker).

Zaterdagavond 22 december speelde Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 haar laatste competitiewedstrijd van het jaar 2018. De tegenstander was net als vorige week Keizer Capital Martini Sparks, alleen speelde de wedstrijd zich nu af in Haren. De loting voor de beker heeft trouwens ook beide teams voor de volgende ronde aan elkaar gekoppeld in Haren.

Grasshoppers start fel met een zonepress en verovert veel de bal waar voornamelijk Noor Driessen vanuit de fastbreak kan profiteren. De verdediging staat goed en de aanvallend is er veel dreiging. Martini Sparks komt af en toe met een driepunter door waardoor de eindstand van het eerste kwart komt op 11-28.

Het 2e kwart laat eenzelfde spelbeeld zien. Een agressieve verdediging met snelle omschakeling zorgt voor een 20-52 stand bij rust.

Na rust laat coach Rick Driessen zijn team verschillende aanvallen uitproberen om inside opties te creëren. Verdedigend wordt er van tactiek gewisseld naar een man-to-man verdediging.

In het laatste kwart wordt er aan beide kanten niet veel meer gescoord. De wedstrijd eindigt bij een stand van 39-87, waarbij voornamelijk de defence in de eerste helft een basis heeft gelegd voor deze ruime overwinning.

Scores: Evelien Lutje Schipholt, Noor Driessen 13, Gillian Scholten 10, Sonja Kuijt 8, Mia Hordijk 8, Marieke van Schie 6, Fleur Kuijt 6, Deborah Vos 6, Ilse Kuijt 6, Ingrid van der Plas 4, Iris Govers 4.

In het eerste weekend van het nieuwe jaar gaat de competitie alweer verder. Op 5 januari 2019 wacht in sporthal Cleijn Duin tegenstander Lekdetec, als kers op de taart van het traditionele Snerttoernooi.