De jongste speelster op het veld Alissa van der Plas goed voor 6 punten (archieffoto Geert Bekker).

De nummer 1 in de competitie tegen de nummer laatst werd nooit een echte wedstrijd. Na de vorige week met 1 punt verloren halve finale om de beker, werd het gas ingedrukt en haalde Solar-systemen Grasshoppers een beetje haar gram tegen het arme Martini Sparks in Haren. Daarmee leek ook een positief signaal uit te gaan naar coach Driessen die zich vorige week in de regionale pers beklaagde over het arbitrale optreden en vertelde zo geen plezier meer in het basketbal te hebben. Hij vroeg zich daarbij hardop af of hij zo wel door wilde. Met een klinkende 46-91 overwinning gaven de Katwijksen er in ieder geval aan wel zin in te hebben gehad.

Captain Ingrid van der Plas startte de score gelijk met een driepunter. Pas na een 12-0 run kon de thuisploeg iets terug doen. Bij 6-19 zorgden de zussen Kuijt voor een 10-0 run. Bij 11-30 was de koek van de eerste 10 minuten op.

In het tweede kwart bleef het verschil in eerste instantie redelijk hetzelfde, totdat een eindsprintje naar het eind van de eerste helft, het verschil naar 28 punten met rust trok. Het duurde 2 minuten voordat het netje weer gevonden werd. Ilse Kuijt liet weer eens een bommetje los van achter de driepuntslijn (van de 5 in totaal). Martini Sparks kon aanvallend geen vuist maken terwijl Alissa van der Plas en Rosalie Aandewiel zich ook met de scores gingen bemoeien. Op bijna 30 minuten zette een driepunter van de jongste Kuijt een tussenstand van 34-76 op het bord.

Een aanvallend slordige 5 minuten later stond er pas 38-80 op het bord. De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld waarbij Ingrid van der Plas nog wel haar achtste en negende vrije worp tegen 100 procent er in schoot. Na 43-82 kwamen in de slotminuten Rosalie Aandewiel, Noor Driessen en Deborah Vos nog goed door om het verschil nog eens te vergroten naar de eindstand van 46-91.

Scores: Ilse Kuijt 19, Ingrid van der Plas 15, Sonja Kuijt 12, Deborah Vos 11, Mia Hordijk 9, Noor Driessen 8, Rosalie Aandewiel 6, Alissa van der Plas 6, Fleur Kuijt 5.

Na dit resultaat kan de eerste plaats en daarmee de gunstigste uitgangspositie in de play-offs, het team uit Katwijk niet meer ontgaan. Volgende week speelt Solar-systemen Grasshoppers uit om 20.30 uur in Bemmel en 16 maart om 18.15 uur is de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen Binnenland.