Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Ingrid van der Plas wordt zwaar belaagd.

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen woensdagavond de tweede wedstrijd in de halve finale van de play offs tegen 4Consult/Binnenland niet in winst weten om te zetten. De bezoekers uit Barendrecht trokken de winst in een hectische eindfase naar zich toe. De stand in de best-of-five serie is nu op 1-1 gekomen. De ploeg die als eerste 3 wedstrijden wint, verdient een finaleplek.

De 1e periode is voor Grasshoppers nadat beide ploegen elkaar aanvankelijk redelijk in evenwicht houden. Na 10-11 halverwege komt de ploeg van Driessen/Mens mede dankzij een 7-0 run op een 23-16 voorsprong.

Het 2e kwart is dan weer voor Binnenland dat langzaam maar zeker de achterstand verkleint en zelfs even voor komt. Via 28-26 en 35-36 zoeken de teams bij een gelijke stand van 40-40 de kleedkamers op.

Binnenland pakt in 1e instantie een voorsprong (47-52) maar Grasshoppers toont veerkracht en pakt de leiding weer terug. Een 12-0 run zorgt voor een Katwijkse voorsprong bij aanvang van het 4e kwart (63-55).

De eerste score in het laatste kwart is voor Solar-systemen Grasshoppers maar daarna stokt de aanval en vrije worpen vallen moeizaam. Het is Binnenland dat steeds dichterbij komt. Halverwege bedraagt de voorsprong nog 6 punten en 1 minuut voor tijd pakt Binnenland, dat van de hectiek in de slotfase het meest weet te profiteren, de leiding over om die vervolgens – zij het net aan – niet meer af te staan. Eindstand 78-80.

Periodestanden: 23-16; 17-24; 23-15; 15-25.

Scores: Fleur Kuijt 13; Ilse Kuijt 13; Noor Driessen 13; Ingrid van der Plas 11 (+10reb); Deborah Vos 11; Mia Hordijk 9; Marieke van Schie 6; Sonja Kuijt 3; Iris Govers; Alissa van der Plas; Evelien Lutje Schipholt is nog geblesseerd.

Aanstaande zaterdag 13 april speelt Solar-systemen Grasshoppers de derde wedstrijd van de serie in Barendrecht. Aanvang van de wedstrijd in sporthal de Driesprong is 20.00 uur.