Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Dames 1 in de wedstrijdtenues van sponsor Sportiff Company.”.

Grasshoppers heeft zich, door een klinkende winst op Loon Lions, qua verliespunten naast de ploeg uit Landsmeer op de gedeelde 2e plek gevestigd. Voor het eerst in het nieuwe outfit waren de Katwijksen elk kwart de bovenliggende ploeg. Beide ploegen misten een ervaren speelster. Bij Grasshoppers herstelt Sonja Kuijt nog van een blessure en Loon moest het zonder routinier Fieke Ligthart doen. Het afstandsschot was uiteindelijk scherprechter. Waar Sportiff Company Grasshoppers tien driepunters achter hun naam konden schrijven was het bij Loon Lions slechts één speelster die één maal wist te scoren van buiten de cirkel.

Het eerste kwart ging vrij gelijk op. Bij het team uit Landsmeer was het Huijbens die de meeste scores voor haar rekening nam. Katie Bussey en Tanya Bröring werden goed aan banden gelegd en kwamen nauwelijks tot scoren. Bij de Katwijksen zorgden maar liefst 7 speelsters ervoor dat er aan het eind van het eerste kwart 25-20 op het scorebord stond. Opvallend in deze wedstrijd was dat Karin en Ilse Kuijt beide 4 uit 7 driepunters scoorden. De eerste drie kwarten wisten ze elke keer minimaal 1x te raken. Beide ook een buzzer beater, Ilse op slag van rust en Karin aan het einde van het 3e kwart. Tamlyn de Groot in het 2e kwart en Rosalie Aandewiel in het 4e kwart zorgden voor de rest van de 3-punters. Noor Driessen liet de eerste helft al 12 punten achter haar naam schrijven.

Aan het begin van het 2e kwart weet het team uit Landsmeer nog op 3 punten te komen maar daarna is de rest van het kwart voor Grasshoppers. Loon weet in de laatste 7 minuten van dit kwart slechts 1x doeltreffend te zijn terwijl Sportiff Company Grasshoppers 17 punten voor haar rekening neemt en met een comfortabele 46-28 kan gaan rusten.

Na rust is Loon Lions scherper uit de kleedkamer gekomen waardoor ze de achterstand terug kunnen brengen naar 48-39. De laatste minuten zijn opnieuw voor Grasshoppers. Via scores van Mia Hordijk, Deborah Vos en de eerder genoemde buzzer beater van Karin Kuijt (van de middenlijn) weet Grasshoppers aan het einde van kwart 3 uit te lopen naar 65-41.

Het 4e kwart kan coach Gouw alle speelsters hun minuten laten pakken. Het is goed om te zien dat de volgende lichting talenten al weer staat te trappelen om hun opwachting te maken. Liselotte Kulk, Alissa van der Plas en Lotte van Kruistum lieten het publiek hun kwaliteiten zien en bouwden de voorsprong nog verder uit. Het laatste deel van de wedstrijd was voor Lotte van Kruistum. Zij had minder dan 4 minuten nodig om 8 punten achter haar naam te laten zetten. Hiermee kwam de wedstrijd met een 87-57 stand tot een einde.

Reactie van coach Axel Gouw: “ Ik ben trots op de intensiteit en discipline die we op hebben kunnen brengen. We boeken vooruitgang op de categorieën die voor ons belangrijk zijn. Verder is het zo dat Loon zonder Fieke Ligthart door de weeks een ander team is dan Loon met Fieke in het weekend.”
Aanstaande vrijdag reizen de dames af naar Utrecht om het daar op te nemen tegen Utrecht Cangeroes.

Scores: Ilse Kuijt 18; Karin Kuijt 17; Noor Driessen 16 (11 reb; Lotte van Kruistum 8; Deborah Vos 8; Marieke van Schie 6; Tamlyn de Groot 5; Mia Hordijk 4; Rosalie Aandewiel 3; Iris Govers 2.