Archieffoto (Geert Bekker): Ilse Kuijt op eind van eerste 3 perioden goed voor een buzzer beater.

Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Lekdetec.nl in winst weten om te zetten. De ploeg van Axel Gouw – zonder Deborah Vos – sloeg na de rust toe waarin het een voorsprong pakte en vervolgens verder uitbouwde naar de uiteindelijke ruime overwinning.

Grasshoppers pakte al snel een kleine voorsprong in de wedstrijd dat een rommelig begin kende (19-13) maar waar de bezoekers wisten aan te haken en de leiding vlak voor rust overnamen. Deze voorsprong duurde echter maar kort en 2 achtereenvolgende scores van de thuisclub bepaalden de ruststand 31-27.

Sportiff Company Grasshoppers kwam daarna prima uit de kleedkamer en kon de voorsprong vervolgens verder vergroten. Via 46-31 halverwege werd het derde kwart met een 61-38 stand afgesloten. En ook in de laatste periode werd het verschil groter, naar maximaal 26 punten (64-28).
In de slotfase waarin flink werd doorgewisseld, kwam Lekdetec nog wel dichterbij maar in gevaar kwam de thuisclub niet meer. Eindstand 77-59.

Periodestanden: 19-13; 12-14; 30-11; 16-21.

Scores: Ilse Kuijt 26, Noor Driessen 13 (+8ass), Mia Hordijk 13, Iris Govers 6, Marieke van Schie 6, Rosalie Aandewiel 6, Sonja Kuijt 4, Tamlyn de Groot 2, Alissa vd Plas 1, Karin Kuijt, Lotte van Kruistum, Liselot Kulk.

Coach Axel Gouw zag een betere wedstrijd dan de verloren bekerwedstrijd afgelopen woensdag. “Het was een fysieke wedstrijd en in ieder geval beter wat ik zag. Aanvallend nog steeds wel wat wisselvallig, maar mentaal sterk(er) en mooi dat er veel minder met twijfel werd gespeeld. Mooi dat de meiden niet gelijk in paniek zijn geraakt maar de rug weer hebben gerecht. Woensdag ging het op alle vlakken toch niet echt van een leien dakje, je kan of sterker worden of in elkaar storten. Gelukkig heb ik rechte ruggen gezien.”

Aanstaande zaterdag 8 februari speelt Sportiff Company Grasshoppers opnieuw een thuiswedstrijd tegen Martini Sparks uit Groningen. Aanvang van de wedstrijd in sporthal Cleijn Duin is 20.15 uur.