De eerste wedstrijd in de B-poule van de Promotiedivisie gaat tegen het Rotterdamse Baros. De vorige 2 keer werd hier vrij kansloos van verloren en dus een goede mogelijkheid om revanche te nemen.
De eerste score van de wedstrijd is voor STOL-Grasshoppers maar al snel is er een achterstand van 6-2. Evenals in de vorige wedstrijden hebben we het moeilijk met de lengte van de Baros speelsters. Al snel wordt er omgeschakeld naar een zone verdediging. Aanvallend draaien een paar ballen uit de ring. Via 8-8 na 7 minuten eindigt de 1e periode in 12-9. (Birgitte 5, Wendy 4, Sonja 1).
De 2e periode begint met aan beide kanten een driepunter (Annemarie). De score blijft gelijk opgaan. Na vrije worpen van Ilse en Janet is er na de driepunter van Janet een voorsprong van 18-19. In de verdediging wordt er teveel ruimte gelaten voor een schot en direct wordt er door Baros geprofiteerd. Resultaat is een achterstand bij de rust 30-21. In de praktisch lege hal is het wel leuk om te horen wat Ria tijdens de time outs vertelt. Kreten als “het is een hard bord dus het laatste zetje moet zachtjes” en “scoren hoort ook bij het spel”, “sneller roteren”, komen voorbij.

Een slecht begin na de pauze. Er wordt niet gerebound en binnen 1 minuut is het 36-21. Ria wisselt meteen de hele ploeg met de woorden: “laten jullie het maar zien”. Via Birgitte en Wendy wordt het nog wel 36-25 maar Baros loopt uit naar 45-27 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Een paar goede schoten van Birgitte en vrije worpen van Janet en Andrea zorgen voor een tussenstand van 49-34.
In de 4e periode een ander STOL-Grasshoppers. Na de driepunters van Ilse en Sonja en de score en ook een driepunter van Annemarie is het bij 51-46 weer een wedstrijd. Het team maakt het Baros met een agressieve press erg moeilijk om een aanval te spelen. Aan de andere kant moet Baros veel persoonlijke fouten maken om Grasshoppers af te stoppen. Veel vrije worpen is het resultaat en langzaam komt Grashoppers dichterbij. De overwinning lijkt voor het grijpen als met nog 1 minuut te spelen er via Annemarie (2 vrije worpen en een score) een voorsprong is van 57-60. Even niet opletten in de verdediging levert een score met een bonus op voor Baros en na een gemiste lay up en 2 benutte vrije worpen van Baros is de achterstand 62-60. Nog 10 seconden te spelen en Birgitte wordt foutief afgestopt. Toch nog een verlenging? Helaas, de eerste poging draait uit de ring. De tweede is wel raak maar de laatste poging om de bal te stealen mislukt en wordt er toch weer verloren van Baros. Eindstand 64-61.

Scores: Andrea 5, Willeke 0, Annemarie 13, Ilse 5, Miranda 0, Marloes 0, Sonja 10, Wendy 7, Birgitte 14, Janet 7.

Reactie van Ria: “Er is keihard gewerkt en het was een goed 4e kwart, ze moeten alleen leren vier perioden goed te spelen”.