Na de reguliere competitie op het één na hoogste niveau van Nederland, was Dames 2 STOL-Grasshoppers op een 7e plaats geëindigd. Het debuut in de Promotiedivisie, als enige tweede damesteam, was daarmee redelijk geslaagd. Redelijk omdat er misschien nog wel meer ingezeten had als er minder wisselvallig was gepresteerd. Van de nummer 5 was bijvoorbeeld uit en thuis gewonnen en die rangschikking zou een plek in de A-(kampioens)poule van de nacompetitie hebben gegeven. Nu moest afgelopen zaterdag in de B-poule worden aangetreden tegen Almere Pioneers. Een team waar de Katwijksen eerder uit hadden gewonnen en thuis na verlenging nipt verloren hadden en daarom dus een goede mogelijkheid om revanche te nemen.

Na 3 weken stilstand eindelijk weer een wedstrijd voor Dames 2. Voor de wedstrijd begint, wordt er 1 minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van de moeder van 1 van de speelsters van Almere.
Almere start goed en neemt een voorsprong van 0-4. STOL-Grasshoppers speelt in een erg laag tempo en heeft in het begin al een paar maal balverlies. De eerste score komt van Andrea na een aanvalsrebound. Almere speelt een zoneverdediging maar Sonja met 2 driepunters achter elkaar en Birgitte (2 vrije worpen) zorgen voor een voorsprong van 10-4. STOL-Grasshoppers probeert met lange aanvallen succes te hebben maar alleen Miranda slaagt erin om nog te scoren. De 1e periode eindigt met 12-10 voorsprong.

In de 2e periode hetzelfde spelbeeld. Grasshoppers verdedigt aardig maar aanvallend lukt er weinig. In de eerste 4 minuten worden slechts punten genoteerd door vrije worpen van Birgitte en Willeke. Na de eerste mooie aanval die gespeeld wordt (assist Annemarie score Birgitte) gaat Sonja los. Eerst een score, in de volgende aanval van Almere een daverend blokschot met een steal en aansluitend met een lay up afronden. Ze besluit deze periode met een driepunter en brengt de stand op 25-15.

Na de pauze is de eerste score van Marloes. Het blijft een matte wedstrijd met weinig goede acties. Marloes en Sonja maken een driepunter maar ook Almere knalt er 1 in. Aan beide kanten wordt er wel hard gelopen maar een echte aanval wordt er niet gespeeld. Annemarie pakt een charge, Janet maakt 1 vrije worp en Miranda bepaalt de tussenstand op 38-28.

De vierde periode is amper 1 minuut bezig of Almere is terug in de wedstrijd. Een driepunter en 2 scores (na balverlies) zorgen voor nog maar een krappe voorsprong 38-35. Ook de score van Sonja wordt nog beantwoord door Almere. Vanaf dat moment wordt de verdediging weer aangescherpt en zal Almere niet meer tot een score komen. STOL-Grasshoppers speelt nu wel in een hoger tempo en is alleen door het maken van fouten af te stoppen. Na nog een score van Sonja wordt het verschil groter door vrije worpen van Birgitte, Marloes en Willeke. Eindstand: 50-37.

Scores: Andrea 2, Willeke 3, Ilse 0, Annemarie 0, Miranda 4, Marloes 7, Sonja 20, Wendy 0, Birgitte 13, Janet 1.

Reactie van coach Ria: “Verdedigend is er hard gewerkt, maar aanvallend zag het er niet goed uit. Ze hebben wel laten zien dat je met 50 punten een wedstrijd kunt winnen”.

De volgende wedstrijd is thuis in sporthal Cleijn Duin op vrijdagavond 8 april om 20.45 uur. Tegenstander is Almonte 1 uit Eindhoven.