Ju14-1Alvast doorklikkend op het artikel en vervolgens op de foto voor een impressie. Het verslag van Peter F. is er!

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover! Met nog drie wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van twee punten op Leiden moest er gewonnen worden om zo een beslissingswedstrijd te voorkomen en alles in eigen hand te houden!
Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook.

Mister Freke was weer eindelijk weer terug als coach en Jelle van der Schaaf en Julian van Duivenvoorde van ju12-1 waren aan de selectie toegevoegd om weer wat speelminutenen en ervaring op te doen. Wederom heel goed gespeeld! Super!

De uitwedstrijd was gewonnen met 30 punten verschil en dit was ook de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. De doelstelling was vooraf duidelijk.
Gelijk full court press en keihard verdedigen. De eerste vier minuten was het Grasshoppers die vanaf minuut 1 Leiden onder druk zette het betere van het spel had. Maar door de kansen niet te benutten was het Leiden die vanaf de vierde minuut de stand weer in evenwicht bracht. 2-2. tot aan de vijfde minuut ging het gelijk aan. 5-3 in ons voordeel. Er werd weer goed doorgewisseld en keihard geknokt voor iedere bal. Leiden had even geen antwoord op de goede defense van Grasshoppers en zo konden we uitlopen naar 12-5. Hard en felverdedigen heeft ook nadelen als de scheidsrechters met scherp fluiten! Het is dan zaak om grens op te zoeken tot hoever je kunt gaan. Dit was een mooi leermoment voor het volgende seizoen! In de negende minuut krijgt Leiden zes vrije worpen waarvan er eentje wordt benut. We blijven hard verdedigen, maar kunnen niet meer tot scoren komen. Eindstand 1se periode 12-8 in het voordeel van STOL-Grasshoppers!

Na een korte adempauze beginnen we aan het tweede kwart! De mannen beginnen weer met keihard verdedigen en dit keer lukt het eindelijk wel om het overwicht om te zetten in scores en plaatsen we een 9-0 run. Dit leverde een aantal fraaie aanvallen op en laten we zien dat we de betere ploeg zijn in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. 22-10 in ons voordeel. Maarrr vanaf halverwege de tweede periode zit het even tegen. we scoren in twee minuten maar twee punten en krijgen een regen aan fouten tegen. Dit is vervelend maar dat kan gebeuren als je hard verdedigegd en met veel intensiteit speelt.

Leiden krijgt zes vrije worpen op rij, maarr kan er maar eentje benutten en zo blijft het verschil 8 punten in ons voordeel. 22-14. De mannen van u12 Julian en Jelle doen goed mee en laten zien klaar te zijn om volgend seizoen vol mee te draaien. Julian is dan nog zelfs u12!
In de laatste drie minuten is het weer Grasshoppers wat uitloopt en een 12-4 run plaatst en de tegenstander een mentaal tikje uitdeelt! Hiermee wordt de ruststand 35 – 18 in ons voordeel. Als Leiden nog wat wil dan moet dit in het derde kwart gaan gebeuren!

In de derde periode gaat het redelijk gelijk op en blijft het verschil tot aan de derde minuut 17 punten in ons voordeel. Daarna lopen we via een 6-0 run uit naar 47-26 in de vijfde minuut en lijkt het definitieve gat geslagen. Marr niets is minder waar!
We verdedigen nog steeds volle bak en aanvallend loopt het op zich goed. Op afstand worden veel schoten gemist die normaal wel raak gaan, maarja, de wedstrijdspanning was wat hoger dan normaal en dat kan gebeuren!
In de laaste twee minuten gaat het gelijk op en is de eindstand van de derde periode 52 – 32 in het voordeel van de thuisploeg!

Het was tot nu toe een spannende wedstrijd waarin de mannen van u14-1 de overhand hadden, maar niet wisten door te drukken Een aantal spelers waren in foutenlast en dit gaf de coaches Rick en Peterf reden om te benadrukken om svp te denken aan je fouten.

Tot aan de derde minuut van derde minuut van het vierde kwart gaat het nog allemaal prima. Nog steeds een voorsprong van 17 punten. 57-40! Inmiddels heeft Pieter Messemaker zijn vierde fout te pakken en staat Luke de Jong ook op vier. Tevens staan Gideon Yeboah en Lukas de Haas, Bauke, en Nicky de Jager ook op drie. Vanaf de vierde minuut heeft Grasshoppers het verdedigend lastig en kan Leiden een 8 -0 run plaatsen. Pieter Messemaker heeft zijn vijfde fout halverwege de vierde periode te pakken en Lukas de Haas die in de 5e minuut uitviel met een knieblessure.

De mannen van u14 hebben de hele wedstrijd keihard moeten werken en raken duidelijk wat vermoeid. Leiden is fysiek sterk en op het moment dat we geen druk zetten in de verdediging krijgen we het altijd lastig! Bij 61 – 50 ruikt Leiden zijn kans en zonder de twee lange mannen Pieter en Lukas kan Leiden een aantal malen via de fastbreak scoren. Het is even paniek en dit leidt tot onnodig balverlies. We vluchten in een timeout om de mannen weer bij de les te krijgen. Rick en Peterf zien de bui al hangen!. Twintig punten voor, de betere ploeg tot de vierde minuut van het laatste kwart en dan alsnog de boot in. Maarr gelukkig kwam het niet zover! Let op, na de timeout staat er nog 4,10 op de klok! We spelen nog regio en hebben geen 24 sec. regel. Na de bal te hebben veroverd en over de middenlijn zijn gekomen spelen we een aanval van drie minuten lang zonder tussenkomst van de tegenstanderonder luid applaus van het publiek.

Er wordt alleen rondgepast em ingesneden en gaat de bal keurig rond. Met nog 1 minuut op de klok krijgt Bauke zijn vijfde fout! na een rommelige fase waarin we stom balverlies leiden, maar gelukkig geen score tegen, spelen we nog 1 keer de bal goed rond wederom onder luid applaus van het publiek.

Eindelijk gewonnen met 61 – 51 en is het kampioenschap binnen handbereik. Onze enige concurrent Leiden is klaar en staat 4 punten achter met nog 2 wedstrijden te gaan! Aanstaande zaterdag om 14:15 uurs pelen we tegen Lokomotief ju14-2 en kunnen daar definitief het kampioenschapm naar ons toetrekken.
We liggen nog steeds op schema en het team is klaar voor een nieuwe uitdaging en gaan we op naar het Rayon!