Vrijdagavond jl. stond voor Dames 2 de laatste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander Almonte was voor de 4e keer de opponent. De vorige 3 keer was de wedstrijd geëindigd in een overwinning voor STOL-Grasshoppers.

De wedstrijd begint vlot met binnen 1 minuut 2 scores van Grasshoppers (Birgitte 2 vw, Janet). Hierna zakt het in. Er is geen tempo in de aanval en iedereen doet maar wat. Tot 8-8 gaat het gelijk op (Birgitte, Willeke) maar het spel blijft rommelig. Alleen Anne-Marie maakt een assist van Marloes mooi af. Almonte neemt aan het eind van deze periode een kleine voorsprong door een benutte driepunter 10-13.

De 2e periode is nauwelijks 1 minuut oud of de stand is 10-19. Grasshoppers staat slap te verdedigen waardoor Almonte alle ruimte krijgt. Een peptalk in de time out lijkt de ploeg wakker te schudden. Sonja met 2 driepunters op een rij, Janet (2vw) en Birgitte (1vw en 1 score) zorgen voor een gelijke stand van 21-21. Via 24-24 komt de pauzestand op 27-24 door de mooiste aanval van de avond. De assist van Birgitte wordt prachtig afgemaakt door Janet die de bonus ook benut.

Na de pauze een goede start van Grasshoppers met een driepunter van Willeke en een score van Birgitte. Het lijkt het moment (32-24) om Almonte op een beslissende achterstand te zetten. Ongelukkig balverlies levert Almonte 2 scores op (1 driepunter) en ook weer de aansluiting. Het team uit Eindhoven komt wel in foutenlast met 3 speelsters met 4 persoonlijke fouten. Grasshoppers grossiert in deze periode in balverlies en missers. Een goede aanval wordt er niet gespeeld. Almonte mist gelukkig ook veel waardoor er nog een klein verschil blijft aan het einde van deze periode 36-34.

Almonte begint fanatiek aan de 4e periode. Binnen 2 minuten is het 36-41 doordat er totaal niet gewerkt wordt in de verdediging van Grasshoppers. Weer is er na een time out even een opleving en de laatste 3 minuten gaan in met 43-43 ( Birgitte 4, Marloes 3 punter). In de laatste minuut bij 45-45 valt de beslissing. Het past precies in het wedstrijdbeeld wanneer een speelster van Almonte geheel vrijstaand, in alle rust, kan aanleggen voor een doeltreffende 3 punter. Grasshoppers komt niet verder dan het maken van persoonlijke fouten waardoor Almonte vanachter de vrijeworplijn de verdiende overwinning kan binnenhalen. Eindstand 45-54.

Scores: Kariene 0, Willeke 5, Anne-Marie 2, Ilse 0, Miranda 0, Marloes 3, Wendy 0, Sonja 8, Birgitte 19, Janet 8.
Coach Ria was na afloop zichtbaar ontgoocheld. Ze kon nog net zeggen dat ze helemaal niets begreep van de instelling en inzet van de meiden voordat ze teleurgesteld direct de sporthal verliet.
Zaterdag 16 april mag Dames 2 nog één keer aantreden voor een uitwedstrijd tegen Groene Uilen in Groningen. Aanvang 20.30 uur.