Alvast doorklikkend op het artikel en vervolgens op de foto, een impressie van de wedstrijd en de officiële huldiging.
Het verslag van Peter F. volgt z.s.m. De wedstrijd werd gewonnen met 97-57 met daarna de huldiging en natuurlijk het doucheritueel. Sponsor Peter Jongejan van Marina Rijnsburg verraste de jongens en coaches nog met een patatje en frisdrank.

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na de winst op Lokomotief waren we al zeker van het kampioenschap en wilden we in stijl het seizoen afsluiten. Bij binnenkomst in the Bucket was het al gezellig druk. Tot onze verrassing hingen er gele vlaggetjes boven de bar met de namen van de spelers en coaches erop. Jongens U12 konden kampioen worden en moesten winnen van Leiden. Omdat ook de U12-1 kampioen werden
na een zinderende tweede helft kregen ook zij mooie gele vlaggetjes.

De wedstrijd stond onder bezielende leiding van het sympathieke duo Nico de Jager en Lieke de Jong. Julian van Duijvenvoorde was nog even met het u12 -1 team incluis Coaches Anton Nijgh en Wim vd Plas het kampioenschap aan het vieren en nam gedurende het eerste kwart plaats op de spelersbank.

Na een gelijk opgaand begin konden we vanaf de 3de minuut wat uitlopen en werd er steeds beter verdedigd. Aanvallend liep het vanaf het begin goed.
Er werd goed door gewisseld om zo het tempo hoog te houden. Iedereen werkte hard en Leiderdorp had kreeg steeds meer moeite met de druk die we uitoefenden en kregen zo een aantal makkelijk scores en uitgespeelde aanvallen. Alleen aan het eind van het eerste kwart speelden wat te gehaast en kon Leiderdorp een run plaatsen waardoor onze voorsprong beperkt bleef tot 10 punten. 23-12

Doordat de scores op het wedstrijd slecht zijn doorgedrukt is het lastig om te achterhalen wat er ongeveer is gebeurd. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. In het tweede kwart was het in de eerste vijf minuten STOL-Grasshoppers wat de klok sloeg en we uitliepen naar een 35 – 15 voorsprong na vijf minuten in het tweede kwart. De concentratie zakte langzaam weg en dat betekende niet meer in de passlijn zitten en Leiderdorp kon zo gemakkelijk scoren via hun lange mannen.
In de 8ste minuut moest er zelfs een time-out aan te pas komen om de boel weer op scherp te zetten. De ruststand werd 46-25 in het voordeel van de thuisploeg.

Het derde kwart en het vierde kwart gaven het zelfde beeld als in de eerste en het tweede kwart. Aanvallend stond het als een huis en verdedigend was het ook dik in orde. Dat er niets meer op het spel stond was af en toe duidelijk te merken in de verdediging. Maar ja, met 30 punten voorsprong en het kampioenschap in zicht, vooruit dan maar. Er wordt lekker door gewisseld en zowel de coaches, spelers en het publiek genieten met volle teugen. Het derde kwart werd afgesloten bij 67-37 om vervolgens een eindstand te realiseren van 97 -57. Feestuh! Na het uitdelen van de bloemen en de medailles door Adri als lid van het bestuur konden de mannen de beker in ontvangst nemen.
De coaches werden door hun spelers meegenomen onder de douche voor een heuse polonaise onder luid gezang! Zie foto’s. Na de douche scene kwam sponsor Peter Jongejan van Marina Jachthaven Rijnsburg nog een leuke mededeling doen! Iedereen kreeg een lekker glas drinken en mocht een patatje eten van de sponsor. Maar eerst was er nog een overheerlijke taart!

Het was een zeer leerzaam seizoen voor de mannen van u14 waarin we ook de jongere spelers Arwin, Jelle en Julian van u12 goed hebben geïntegreerd in het team. Mathijs Nijgh uit u14-2 heeft ook goed zijn steentje bijgedragen dit seizoen. Volgend seizoen een nieuwe uitdaging in het Rayon en dat moet zeker gaan lukken! Basketballen dat kunnen jullie wel! Namens de coaches Rick en Peter feliciteer ik alle spelers nogmaals voor deze mooie prestatie.
Die spelers zijn: Luuk de Jong, Maurits Mol, Nicky de Jager (alle drie volgend seizoen U16), Bauke v.d. Boon, Pieter Messemaker, Mark Barnhoorn, Ruben Jonker, Gideon Yebeah en Lucas de Haas

Ouders en alle andere trouwe supporters ontzettend bedankt voor jullie support.