Een vrije nieuwe maar warme zaal en een onbekend team wachtte zaterdag op DS3. Vanaf het begin van de wedstrijd werd het al snel duidelijk dat Hurricanes 1 uit Spijkenisse niet voor een heet avondje ging zorgen. Daar zorgden de zomerse omstandigheden wel voor. DS3 stormde onverdroten door en aan het eind was de 100 puntengrens weer geslecht. Eindstand 40-104.

In het begin vielen de scores van Anita op die na 3 minuten al vier keer het netje had gevonden. Daarna wist de thuisploeg pas voor de eerste keer te scoren. Wendy en Kariene stonden lekker te buffelen en pakten zo ook hun punten. Al snel bleek dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden. Het tweekoppige uit publiek klapten hun handen blauw na al die scores. Maria was na een weekje ziek te zijn geweest, goed voor de laatste score. Eindstand 1e periode: 11-30.

Het zou 5 minuten duren in de 2e periode voordat Hurricanes zou scoren. Dianne had met een driepunter en 2 verre schoten (teen op de rode lijn)en van dichtbij toen al een productieve fase gehad. De als altijd hard werkende Andrea, Manon en Kariene voegden ook nog wat punten bij op het sheet. Toen de thuisploeg dan eindelijk een keer scoorde stond het al 13-45. Daarna kabbelde de wedstrijd eigenlijk een beetje verder. De ploegen hielden elkaar een soort van in evenwicht. Ruststand: 22-55.

Het oplaadpunt in de rust was blijkbaar niet gevonden, waardoor het energieniveau in een dipje kwam. De thuisploeg mocht nogal wat keren naar de vrije worplijn waaruit 5 punten kwamen en voegde daar nog 1 veldscore aan toe. De Katwijksen zochten naar de eerder vertoonde vorm. Janet miste zeldzaam 2 vrije worpen maar pakte nog wel de 2e en naar later bleek ook de laatste driepunter van de wedstrijd mee. Wendy (4) en Laura van Heeswijk hadden daarvoor ook gescoord en Anita en Kariene voegde ook een score aan het totaal toe. Een schamele tussenstand van 15-7 (tot wat daarvoor was vertoond) was het resultaat. In het middengedeelte waren ruim 3 minuten zelfs geen scores gevallen.

Coach Ab Hoek sprak voor de laatste kwart de dames nog eens toe en wees ze op de afspraken. De knop ging om en de thuisploeg kwam in het 4e kwart in ademnood. Ook de opgebouwde foutenlast zorgde er voor dat 3 speelsters eerder de kant op konden zoeken. Janet ging lekker te keer in de fastbreak en kreeg de ballen op maat. Totdat ze een soort van nekslag kreeg in de rebound die de scheidsrechters ontging. Het gas ging er nu niet meer vanaf. Goed doorwisselen gaf de tegenstander geen lucht en Anita slechtte net als vorige week de 100 puntengrens. Nadat de storm was gaan liggen stond er 40-104 op het bord.

Scores: Janet 21, Anita 20, Wendy 12, Dianne 11, Kariene 11, Andrea 10, Laura 10, Manon 6, Maria 3.

Coach Ab Hoek had weer een aantal mooie dingen gezien en ook nog genoeg oefenstof voor de trainingen. De uitspraak voor deze keer komt van de coach van Hurricanes (R. Louis, bekend van een vorige generatie MSV-ers): “Gaan jullie a.u.b. snel hoger spelen”. Met dit compliment werd de thuisreis weer vrolijk aangevangen.

Zaterdag speelt DS3 een thuiswedstrijd om 18.00 uur tegen Green Eagles 2.