Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Na weer op veld 2 te zijn ingedeeld, moest DS3 aantreden tegen een onbekende tegenstander. Cobra Nova 1 die met Kirsten van Haver dan wel een bekende binnen de gelederen had. De problemen die nu anderhalve wedstrijd hadden geduurd, waren nog niet afgeschud. Te weinig agressie in het spel als samenvatting is misschien wel de juiste typering. De 1e wedstrijd in de nieuwe interrayonale (wie heeft dat woord uitgevonden?) competitie ging verloren met 60-67.

De start aanvallend was goed. Anita scoort en Manon en Janet doen dat met een driepunter. De laatste met een actie onder het bord en het staat 10-4 na een paar minuten. Aanvallend komt er de klad in maar verdedigend wordt de tegenstander dan al te veel 2e en 3e kansen gegeven. Die scoort wel door en na 8 minuten staat er 12-14 op het bord. Laura van Duijn is lekker bezig en als Merel en Laura van Heeswijk ook nog scoren, is de stand na de eerste periode 18-16 in het voordeel van STOL-Grasshoppers.

De 2e periode gaat gelijk op. Merel met hardnekkige rugklachten scoort twee maal. Manon gooit er een weer een driepunter in. Laura v. D gooit de eerste 2 uit 2 erin (dat doet ze later nog 2x keer). Janet pakt na schotpoging eigen rebound en scoort en ook de verkregen bonus. Kariene scoort onder het bord. Manon is op dreef en pakt haar derde bommetje mee. Anita met 2 uit 2 en na acht minuten loopt DS3 uit naar 40-33. De resterende minuten worden de scores weer gemakkelijk weggegeven en staat het met de rust 40-38.

Na de rust lijkt alle energie uit het team te zijn verdwenen en wordt veel te slap gebasketbald. Vijf minuten wordt er niet gescoord en slecht verdedigd. Cobra Nova loopt uit naar 40-49. Pas als Laura van Duijn van de vrije worplijn trefzeker is, gaat het weer een beetje draaien. De duimschroeven worden aangedraaid. Wendy scoort 3 punten en Manon is goed voor haar 4e driepunter. Weer houdt het op na 8 minuten met een laatste score van Laura van Duijn. De tegenstander komt dan ook maar 1 punt verder, dus de opgelopen schade is na 3 kwarten te overzien. Een achterstand van 2 punten: 50-52.

Weer is het begin van de beslissende kwart niet overtuigend, na 5 minuten spelen is de achterstand gegroeid naar 51-60. Laura v. D. en Wendy zorgen met hun scores met nog een ruime minuut te spelen dat het 58-63 wordt. De inhaalrace lijkt te laat te zijn gestart. Stop de klok is wat nog rest. Van de 6 vrije worpen die dan nog worden toegekend, worden er 4 gemaakt door Cobra Nova. Er volgt nog een laatste score van Laura van Heeswijk, wat de eindstand bepaalt op 60-67.

Scores: Laura v H 5, Dianne 0, Laura v D 12 (9 reb. + 3 charges), Manon 12, Andrea 0, Wendy 8, Anita 4, Merel 6 en Janet 10.

Coach Ab reageerde teleurgesteld na afloop. “Ik weet niet wat het verdedigend was vanavond. Te veel gemakkelijke kansen weggegeven.”

Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Almere Pioneers in Almere Poort om 15.00 uur.
Vorig jaar nog in de Promotiedivisie maar na diverse aderlatingen terug te vinden in het Rayon.