Het vinden van een parkeerplek met het busje was niet eenvoudig. Aan de overkant van sporthal IJmuiden Oost was vrijdagavond al het begin van een open dag van een school. Uiteindelijk bij het politiebureau dan maar. Een stukje door de barre kou en de sneeuw om in een gelukkig warmere hal te komen. De kleedkamers zijn volgens zeggen een stuk kouder. Drie velden is natuurlijk mooi maar al met al een klein veld voor een rayonwedstrijd en een tafel scorebord met geïntegreerde 24 seconden klok. De jurytafel op een kleine 10 cm van het veld, een echt mini-veld dus. Nadat daar aan gewend was, ging het een stukje beter met DS3, de druk bleef de hele wedstrijd hoog. Soms rommelig maar genoeg voor een verdiende zege: 49-63.

Coach Ab en Janet zijn deze vrijdagavond aan het werk. Dianne is ziek, Merel heeft een zwakke rug, Laura D. heeft zwakke knieën, Wendy is ziek geweest, Andrea, Laura H. en Kariene hebben volop geschaatst en zeggen ‘hun benen te voelen’, slechts 1 supporter voor DS3, Jaap die de coaching waarneemt. Genoeg redenen dus om een moeilijke avond tegemoet te zien. Scheidsrechters die (te) laat komen, maar als de NS niet op tijd rijdt, kan je daar ook niks aan doen. Bovendien floten ze goed, dus daar maakten ze het goed mee.

Akrides 2 is een team in ontwikkeling, Allard Jaring (bekend van Mosquitos) is sinds 2 weken trainer/coach en had een goede uitslag (-4) neergezet tegen koploper CobraNova. Geen onderschatting dus. Daarom ging DS3 vanaf het begin volop de strijd aan. Na 2 minuten vlucht de tegenstander in een time out. Dat werkt voor Akrides want ze nemen een voorsprong van 11-8 na 6 minuten. Vanaf dat moment wordt DS3 wat gelukkiger met de afronding en wordt er verdedigend niet veel meer weggegeven. Stand na 10 minuten 15-17 in het voordeel van STOL-Grasshoppers.

In de 2e periode blijft de druk op Akrides hoog en loopt DS3 na 5 minuten uit naar 19-29. Door wat foutenlast wordt er preventief gewisseld en er lijkt ook wat druk van de ketel in de verdediging verloren te gaan. Akrides doet iets terug. Het slotakkoord voor de rust is toch weer voor DS3, wat een ruststand van 25-35 oplevert.

De boodschap in de rust is eenvoudig, deze intensiteit vasthouden en geen gemakkelijke schoten weggeven. Het komt over en halverwege de derde periode is de voorsprong opgelopen naar 29-46. In een korte periode komt Akrides echter tot 3 scores. Alleen Maria komt dan nog tot 3 punten en de tegenstander profiteert van het concentratieverlies en achteraf had deze periode net zo goed niet gespeeld kunnen worden. Het verschil was 10 gebleven: 39-49. “Zonde van al die moeite.”, volgens Andrea met een glimlach. Wat wel aangaf dat het vertrouwen nog altijd groot was.

In het begin van het laatste kwart moest Wendy al snel opgeven wegens een verkrampte spier in haar been. Akrides kwam in het begin nog tot scoren. Anita beproefde haar schot via bord weer eens met verve en pakte 7 punten op rij. De tegenstander kwam 5 minuten niet meer tot scoren. Ook 3 scores met 6 punten als gevolg van Laura van Duijn gooit de wedstrijd definitief in het slot. Tussenstand 43-63. DS3 schakelt een tandje terug waardoor in de laatste 2 minuten niet meer wordt gescoord en Akrides nog wat aan de voorsprong mag knagen. Laura van Heeswijk pakt nog een klinkende U-fout (‘ze trok daarvoor nog aan mijn arm, waardoor ik niet bij de bal kon’). Eindstand op het tafelscorebord: 49-63.

Scorers: Laura v. H 4, Anita 20, Laura v. D. 12, Manon 5, Andrea 8, Maria 5, Wendy 2, Kariene 7, Merel 2.

Invalcoach Jaap zeer tevreden over de inzet van de dames: “Volgens de afspraak vanaf het begin het tempo en de druk hoog gehouden. Af en toe een beetje rommelig maar ik heb steeds het vertrouwen gehad dat het verschil gemaakt ging worden.”
Volgende wedstrijd van DS3 is op 3 maart (19.00 uur) en gelijk de topper tegen CobraNova in Voorburg. Thuis werd nog met 7 punten verloren dus dat wordt een spannende wedstrijd.