Tot het 4e kwart was het een gelijk opgaande wedstrijd. Een beetje hetzelfde beeld als de uitwedstrijd. De ring werd wel aangevallen, maar het vizier stond niet altijd even scherp. Almere Pioneers kon zo lang geloven in een goede afloop en stond met het ingaan van de laatste periode zelfs met 1 punt voor. De laatste 10 minuten was er geen houden meer aan en de aanvalsgolven werden nu een keer met punten beloond. De tegenstander kwam niet meer in het stuk voor na 31-7 in deze periode eindigde de wedstrijd in een 83-60 overwinning.

Laten we zeggen dat de wedstrijd een normaal begin had. Aanvallen werden weer eens netjes afgerond. Maar met de ruimte voor het schot, vond Almere regelmatig het netje. Twee keer een driepunter als gevolg. Janet en Anita deden hetzelfde en laatstgenoemde was met nog 6 veldscores lekker op dreef. Maria pakte een aantal nuttige rebounds. Na 6 minuten stond het 16-10. Niks aan de hand zou je zeggen. Vanaf dat moment stokte het scoren aan Katwijkse zijde, alleen Laura van Heeswijk wist in 4 minuten het netje te vinden. Echter de gasten raakten in een flow die ze met een onwaarschijnlijke driepunter in buzzer afsloten op 18-26 na de eerste 10 minuten.

De kopjes gingen niet naar beneden, de ruggen werden eerder gerecht. Onder de aanvallende impulsen van Andrea, de beide Laura’s en Janet was het na 8 minuten 37-35 in het voordeel van STOL-Grasshoppers. In de verdediging werd tot frustratie van coach Ab nog altijd te veel ruimte gegeven voor het afstandsschot. Die bleef telkens redelijk goed vallen, zodat Almere telkens kon bij blijven: 41-41 bij rust.

Na rust kwam DS3 niet scherp genoeg in het veld. In de eerste 6 minuten konden de Almeerse Pioneers gestaag uitlopen naar 51-44, waarbij de laatste score van de gasten weer een driepunter was. Laura van Duijn, Manon en Andrea die haar inzet eindelijk beloond zag worden met scores en Maria brachten de achterstand terug naar 1 puntje: 52-53.

In het laatste kwart was het erop en erover. Laura van D. pakte haar nieuwe specialiteit van stal, de driepunter. Andrea ging door met scoren, Anita en Janet pakten de draad ook weer op, Manon en Kariene met 2 scores op rij zorgden ervoor dat Almere Pioneers bijna tot figuranten werden gedegradeerd. Dat leidde nog tot grote frustraties op de bank, zodat de boodschap van Ab in de time out aan de meesten verloren ging. De teller deze periode stopte bij 31-7 zodat de eindstand 83-60 op het bord kwam.

Scores: Laura v. H. 6, Dianne 0, Laura v. D. 9 (10 reb), Manon 4, Andrea 16, Maria 2 (6 reb), Anita 17, Kariene 6 (7 reb), Merel 1, Janet 22 (8 reb).

Coach Ab zag het team loon naar werken krijgen in het 4e kwart: “Eindelijk vielen de ballen weer eens, als je maar door blijft gaan.”

Zaterdag a.s. speelt DS3 niet. De volgende wedstrijd is op 24 maart uit tegen Alkmaar Guardians om 20.00 uur in sporthal de Meent.