Wendy nog geblesseerd maar zonder krukken, Kariene begeleidde een a.s. bruid en ex Grasshopper op het vrijgezellenfeest en Laura van Heeswijk was toch op tijd, omdat het een half uurtje uitliep. Kortom, er waren negen speelsters die er zin in hadden. Een voorzichtige eerste periode en een prima tweede gaf bij rust 20 punten voorsprong te zien. Een mindere derde periode en weer een goed slotakkoord, gaf een verdiende overwinning op het bord te zien: 79-47.

Na de stilte en applaus voor de overleden voorzitter van Rayon West, Ruud Sparreboom, kon de wedstrijd dan beginnen. Akrides nam in het begin brutaal de leiding. Het duurde echter een paar minuten voordat DS3 op stoom kwam en dan vooral via scores van Andrea. Dat leidde tot een tussenstand van 10-8. Als de tegenstander na drie minuten zonder scores, als eerste het netje vindt, is het na 8 minuten gewoon weer gelijk. Een schotje van Manon uit de hoek en een mooi vrij gespeelde score van onder het bord van Dianne, bepaalt de stand op 14-10 na 10 minuten.

Het loopt weer even moeizaam aan het begin, maar Merel opent voor STOL-Grasshoppers vanaf de lijn. Janet zet een serietje van 8 punten neer (2 driepunters) en als Manon nu de andere hoek uitzoekt voor een score, is het na 6 minuten 25-12. Andrea faalt niet van de lijn, Laura van Duijn met een jumpertje voor de ring, drukt feilloos af. Anita met een drietal schoten en scores op rij, laten er geen gras over groeien. Als Dianne die lekker op dreef is de slotscore voor de rust voor haar rekening neemt, haalt de tegenstander opgelucht adem. Aan de pijnbank is een einde gekomen: 37-17.

Na de rust is DS3 een beetje ingekakt en Akrides lijkt het heilige vuur te hebben ontstoken. Er wordt niet meer uitgeboxt en waar de 2e periode geen enkele aanvalsrebound wordt weggegeven, krijgen de tegenstanders alle ruimte om 2e en zelfs 3e kansen te krijgen. Zulke cadeautjes worden uitgepakt en tegen de schamele scores van Janet, Anita en Laura van Duijn zet het team uit IJmuiden Oost er na ruim 8 minuten 16. De voorsprong is met de helft geslonken: 43-33.
Gelukkig vallen dan een paar scores van Anita en met het aftellen van de schotklok rondt Laura van Duijn een drive af in de buzzer. Krijgt ook de fout mee en van de lijn maakt ze geen fout. Het verschil loopt daarmee op na drie kwarten toch nog naar 15: 50-35.

In de laatste periode pakt Akrides die laatste 5 punten weer snel terug, maar Merel (4) en Anita geven tegengas. In de 5e minuut staat het 56-45. Maar de witte vlag wordt gehesen als in dezelfde minuut Janet met een bommetje drie punten binnen knalt en Anita een doeltreffend schotje loslaat. In de daarop volgende drie minuten wisselen beide dames de scores af en levert het een technische fout op bij de tegenstander.
De enige 2 punten van Akrides die nog volgen komen vanaf de lijn, wat Laura van Heeswijk met 2 uit 2 gelijk nadoet. Manon laat vanaf de bucketlijn een doeltreffend schotje los en in de laatste minuut is de koek nog niet op met een score van Laura van Duijn en laatste 4 punten van de hand van Merel, die met een seizoen gekenmerkt door rugklachten weer een beetje op niveau begint te komen.
Eindstand na een goede 4 periode: 79-47.

Scores: Laura v. H. 2, Dianne 4, Laura v. D. 11 (7 reb), Manon 6, Andrea 8, Maria 0 (7 reb), Anita 18, Merel 11, Janet 19.

Coach Ab was niet altijd tevreden over het verdedigende werk waardoor de tegenstander teveel 2e en soms 3e kansen werd gegeven. De aanval tegen de zone liep bij vlagen zoals gepland en dat deed hem dan weer goed. Zijn overall indruk: “Een lekkere overwinning.”

De volgende wedstrijd is pas over 3 weken op vrijdag 20 april om 21.00 uur tegen EBV Baros Dames 2 in het sportcentrum van de Erasmus Universiteit, Woudestein.