Een seizoen met hoge pieken en diepe dalen, zo is het wel te typeren voor DS3. Na de eerste wedstrijden in de 2e klasse van het Rayon, was het nog duidelijker geworden, promotie naar de 1e klasse was het grote doel. Als dan promotie in de beslissingswedstrijd met 2 wordt verloren, en van de belangrijkste tegenstander in de interrayonale 2e klasse 2 keer wordt verloren, dan blijkt dat presteren onder druk het team niet goed afging. De laatste wedstrijd van het seizoen was tegen Alkmaar Guardians. Na een slechte 1e periode waar een vroege achterstand van 7 punten werd opgelopen ging het ook in de laatste 3 minuten van de wedstrijd fout waardoor tegen een onnodige nederlaag van 57-63 werd aangelopen.

Wendy was terug van een blessure en Merel moest ook deze wedstrijd aan haar voorbij laten gaan. De knieën van Laura van Duijn waren deze keer ook weer spelbreker. Bleven er 9 over die aan de wedstrijd konden beginnen.
Pas na 6 minuten werd door DS3 de eerste score aangetekend (driepunter Manon), wat een 3-8 tussenstand opleverde. De eerste periode werd afgesloten met een achterstand van 9-14.

Wendy wist haar rentree in de tweede periode direct op te luisteren met 2 uit 2 vanaf de lijn. Kariene, Maria en Andrea weten bij elkaar 4 uit 6 vrij worpen te raken. Alkmaar gaf nog geen krimp en hadden voor het afscheid van een speelster blijkbaar hun zinnen gezet op een goede wedstrijd. Alhoewel de onvriendelijkheden in het veld wel toenamen en sommige calls of no calls de gemoederen in en om het veld bezig hielden. Maria zorgt ondertussen nog wel voor haar eerste driepunter dit seizoen. De ruststand 26-30, een puntje ingelopen nog niks aan de hand zou je denken.

De vijf in het veld hadden er na rust zin in, waar nog wel eens de derde periode het ondergeschoven kindje was, werd nu uit de startblokken geschoten. De verdediging zat nu goed dicht. Andrea en Wendy openden de score Janet kon tot 2x toe alleen maar foutief worden afgestopt (3 uit 4). Anita scoorde en een technische fout bij de tegenpartij leverde helaas geen scores op van de lijn maar wel weer balbezit waaruit gescoord werd. Als sluitstuk van deze periode van 6 minuten waren de scores voor Wendy en Andrea. Dat leverde al met al een voorsprong op van 39-34. Deze opgaande lijn kon niet worden vastgehouden en in de resterende minuten was het alleen nog Laura van Heeswijk die wist te scoren (en nog geklommen in de stellage van het bord de wedstrijdbal terug wist te krijgen) . Door de verkregen foutenlast kon Alkmaar van de vrije worplijn iets terug doen. Na drie kwarten stond er nog een voordelige stand op het bord: 38-41.

In de eerste drie minuten ontspon zich een spannend gevecht waar DS3 al snel 4 teamfouten had gemaakt. Alkmaar kwam weer met 1 punt op voorsprong 46-45. Ook profiteerde ze maar ten dele van de vrije worpen. Na 5 minuten met scores van de nrs. 14 van beide teams stond DS3 met 3 achter (52-49). Een goede 2 minuten later met scores van Anita (4) en Dianne was er een puntje voorsprong 54-55. De coach van Alkmaar zocht z’n heil in een time out en die pakte goed uit voor zijn team. Met de foutenlast van STOL-Grasshoppers leverde het 6 keer de gang naar de vrije worplijn op. Ook een driepunter viel goed en met alleen nog een score van Anita op het eind was de koek op en een zuur verlies in de laatste wedstrijd een feit: 57-65

Scores: Laura van H. 4, Dianne 2, Manon 5, Andrea 16, Maria 4, Wendy 7, Anita 12, Kariene 1, Janet 6.

Coach Ab Hoek memoreerde in zijn reactie over deze wedstrijd misschien wel het hele seizoen: “Hard gewerkt. Jammer van dit verlies, was niet nodig geweest.”.