Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 speelde afgelopen woensdag haar eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Lyntex-Binnenland die de Supercup voorafgaand aan de competitie wonnen. De eerste twee wedstrijden van de competitie lieten de dames uit Katwijk al zeer fris/energievol spel zien en dit was gisteren niet anders. Een gehavend Binnenland werd opzij gezet met 99-76. De ploeg van Joost van Rangelrooij wordt geteisterd door blessures en moest Rianne de Roos, Esther Fokke, Rachel Roubehie-Fissa en Eline Kasius missen. Top guard Zera Butter, van de week tegen CTO nog 41 punten, en Lisa van den Adel deden wel mee.
In de beginfase van de wedstrijd oogde het team uit Barendrecht beter maar vrij snel daarna ging het gelijk op. Namens Solar-systemen Grasshoppers nam Ingrid van der Plas haar ploeg op sleeptouw met zeer sterk spel en goede scores. Butter wist de gaten in de defense van Katwijk te vinden en beide teams schoten met scherp vanaf de 3pt lijn, 22-22 na de eerste 10 minuten. Het tweede kwart was compleet voor de thuisploeg, in de defense werden de ruimtes klein gehouden en veel stops gemaakt. Met snel spel resulterend in goede breaks en veel open schoten voor Janine Guijt en Sonja Kuijt sloeg Solar-systemen Grasshoppers een gat richting de rust, 50-35. Na rust leek Lyntex-Binnenland zich terug te gaan vechten in de wedstrijd, maar na een time-out van Rick Driessen stond de ploeg uit Katwijk er weer. Door scores over en weer ging het dit kwart enigszins gelijk op, maar overwicht in de rebound resulteerde in uitbreiding van de voorsprong, 74-55. Met nog 10 minuten te spelen moest het wel heel raar lopen wilde Solar-systemen Grasshoppers de wedstrijd nog uit handen geven. Lyntex-Binnenland kon absoluut geen vuist maken met de selectie waarmee het gisteren aantrad. De Katwijkse dames bleven goed aanvallen, de acties van het jeugdige talent (Ilse Kuijt en Noor Driessen) waren een genot om naar te kijken en vanaf de 3pt lijn werd veel geraakt. Solar-systemen Grasshoppers was brutaal en had het betere van het spel gedurende de hele wedstrijd, eindstand 99-76. Alle complimenten naar de ploeg van Rick Driessen.
Scores: Janine Guijt 32, Sonja Kuijt 15, Ingrid van der Plas 15 (12 reb), Sharon Beld 14 (6 reb), Ilse Kuijt 8 (6 reb), Noor Driessen 4, Inez van Hulsen 4 (9 reb), Evelien Messemaker 4, Eline Kraaijenoord 3.

Zaterdag 10 oktober komt Dozy Den Helder op bezoek in Cleijn Duin, aanvang 21.00 uur!!