(Nagekomen verslag wedstrijd 15 september)

Eindelijk was het zover, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen! We hadden hard getraind met onze nieuwe coach en hadden er allemaal onwijs veel zin in. Helaas moesten we het wel doen zonder de geblesseerden: Yara, Cheyenne, Marieke en Rosalie. Maar gelukkig konden de toppers Lotte, Karlijn en Liselot met ons mee doen.

We begonnen meteen fel. De openingsscore was van Alissa met een mooi drietje. De defense stond goed waardoor Jolly Jumpers pas na een aantal minuten scoorde. Jolly Jumpers nam een time-out en maakte daarna ook een kleine run omdat het bij ons wat rommeling werd. Na nog een goede score van onze rookie Liselot was de score eind eerste kwart 15-10.

Begin tweede kwart is het weer chaos, time-out voor ons. We spelen te gehaast en moeten weer de rust pakken. Na een prachtige assist van Simone op Ilja, en Rosie met een lekker jumpertje is de stand 23-19. Toch is de rust nog niet helemaal terug. We kregen de opdracht om vooral fast-breaks te lopen, wat meteen lukt door een mooie pass van Rosie op Alissa. U20 gaat lekker en duikt op alle losse ballen wat veel steals oplevert. Na een goede drive van Liselot en daarna ook nog een and one gaan we de rust in met 30-23.

De tweede helft begint Jolly Jumpers meteen met een drietje. Wij hadden veel moeite om een aanval op te zetten en na nog een drietje van de tegenstander moet er wat gebeuren. Simone pakt een goede drive, waar ook een fout op gemaakt en die vrijeworpen schiet ze erin: 35-34.
Eind derde kwart kwam Simone hard op haar been terecht en kon daarom de wedstrijd niet uitspelen. Hierna zakte wij in en daar maakte Jolly goed gebruik van door middel van een aantal scores. Na een time-out van ons werden we weer wakker geschut en pakte Anouk meteen een steal en gooide er een lekker drietje in. Dit gaf ons weer energie en we gingen weer hard door.
3e kwart: 41-45

In het 4e kwart ging het er om wie er aan het langste eind ging trekken. Er was aan de kant van Jolly meer rust en wij gingen niet zorgvuldig met het balbezit om. Jolly liep steeds meer een stukje uit en met vlagen kwamen wij terug met leuke combinaties. Toch wist Jolly de meeste rust te houden en trokken zij de wedstrijd naar zich toe.

Voor ons was het een leerzame eerste wedstrijd van het seizoen. Veel geblesseerden, een nieuwe coach en veel jonge spelers. In de volgende wedstrijden zullen we toch beter met de rust om moeten gaan zodat wij de wedstrijd naar ons toe trekken. Toch is er veel energie gegeven in het veld en niet opgegeven en is er doorgevochten tot de laatste seconde. Er valt nog veel te leren dit seizoen, maar daar is nog genoeg ruimte en tijd voor!

Onze volgende wedstrijd spelen wij zaterdag middag om 17:00 in Apeldoorn tegen Royal Eagles!!