Archieffoto (Geert Bekker): Deborah Vos eindigde met een double-double.

Na de matige wedstrijd in Utrecht startte Grasshoppers Dames 1 voortvarend in Haren.
Na enkele minuten had Grasshoppers de zaken verdedigend goed voor elkaar. Grasshoppers maakte in het tweede kwart het beslissende verschil toen de tussenstand van 8-16 na de eerste tien minuten opliep naar 13-36 bij de rust.

De tweede helft startte Sportiff Company Grasshoppers aanvallend met een driepunter van Karin Kuijt. Mia Hordijk onderscheidde zich met een schotblok gevolgd door een driepunter van Rosalie Aandewiel. Aan het einde van het derde kwart was de tussenstand 25-56 waarna de nummer twee van de ranglijst het welletjes vond en de voet van het gaspedaal haalde.

Coach Axel Gouw was echter niet tevreden over het lage tempo in het vierde kwart. En ook verdedigend waren de laatste 10 minuten matig. Over de hele wedstrijd gaf Axel het team een voldoende. Eindstand 38-64.

Door het verrassende verlies van Loon Lions thuis tegen Utrecht Cangeroes (de stijgende lijn tegen Grasshoppers doorgezet) en winst van Den Helder tegen Lekdetec.nl heeft Dames 1 met 1 wedstrijd minder gespeeld net zoveel verliespunten als koploper Binnenland.

Scores: Ilse Kuijt 21, Deborah Vos 11 (+10reb), Mia Hordijk 9, Marieke van Schie 8 (+7reb), Rosalie Aandewiel 6, Karin Kuijt 3, Iris Govers 2 (+7reb), Noor Driessen 2 (+7reb), Tamlyn de Groot 2.

Eerstkomende wedstrijd van Sportiff Company Grasshoppers is aanstaande woensdag 11 december thuis tegen Jolly Jumpers waar in de uitwedstrijd nog van werd verloren. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur.